Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Speculanții fac legea pe piața lemnelor de foc din România. Prețurile sar de 700 lei/ m cub pe piața neagră (surse)

Romsilva
lemne de foc

În aceste zile Coaliția la guvernare discută intens despre reglementarea pieței lemnelor de foc din România în condițiile în care prețul gazelor și al energiei a sărit în aer. Guvernul a decis deja plafonarea prețului la 400 lei/ m cub.

Numai că prețul este plafonat și pentru persoanele fizice și pentru persoanele juridice. Și de aici lucrurile se complică grav:

Romsilva a vândut deja cu prețuri de 150-200 lei/ m cub peste jumătatea din cantitatea de lemne de foc în special către persoane juridice (societăți comerciale), prin urmare cantitatea de lemne rămasă este insuficientă.

În acest moment, pe fond de criză și de cerere brusc mare, intervin speculanții, adică firmele care deja au cumpărat lemnul ieftin de la Romsilva. Ei vând lemnul la prețul fixat de guvern - 400 lei/ m cub (și deja sunt pe profit mare) oficial, adică pe factură, dar cum prețul solicitat este în jur de 600-700 lei/ m cub, estul banilor se vor da la negru.

Potrivit discuțiilor din cadrul Coaliției se discută importul de lemne de foc din Bulgaria sau Ucraina pentru a satisface cererea internă și a combate specula și interzicerea vânzării către firme a lemnului producție proprie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.