Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Libanul nu vrea să piardă livrările de arme din Elveția: Un fost demnitar libian a dat asigurări că deține lotul de arme căruia elvețienii i-au pierdut urma

armament

Un fost ministru şi deputat libanez Ghazi Zoayter a dat asigurări că se află în posesia armelor vândute de Elveţia, care a afirmat anterior că le-a pierdut urma şi şi-a suspendat livrările de arme către Liban atât timp cât Berna nu va putea să controleze destinaţia lor finală, relatează vineri AFP, potrivit agerpres.ro.

Citeste si O copie a dosarul Tel Drum, în care este cercetat Liviu Dragnea, a fost trimisă Secției pentru Magistrati - Anunțul făcut de Nistor Călin

Autorităţile elveţiene au anunţat suspendarea joi, după ce au constatat absenţa a 31 de arme de calibru mic, în cursul unei misiuni de inspecţie întreprinse în martie 2018 în Liban, pentru controlul unei livrări de 10 puşti de asalt şi 30 de pistoale-mitralieră.

Comunicatul Secretariatului de Stat al Economiei din Elveţia nu identifică însă achizitorul acestor arme.

Vineri, deputatul libanez Ghazi Zoayter a explicat că a cumpărat cele 40 de arme ''pentru protecţia sa personală''. ''Suntem surprinşi de acest tapaj mediatic referitor la ascunderea armelor şi nu putem decât să confirmăm prezenţa lor în cadrul escortei deputatului Ghazi Zoayter'', se precizează într-un comunicat publicat de agenţia libaneză de presă ANI.

Fost ministru al agriculturii, Zoayter este în prezent deputat în circumscripţia Balbeck-Hermel, de la frontiera cu Siria, din partea partidului şiit Amal. În comunicat, autorităţile competente sunt invitate să-l contacteze pe deputat pentru a organiza o nouă vizită de inspecţie.

Ambasada Elveţiei din Liban a precizat într-un comunicat trimis vineri către mass-media că misiunea de verificare întreprinsă în martie 2018 ''nu viza în nici un caz Garda republicană, nici Forţele armate libaneze'', fără să indice totuşi identitatea deţinătorului armelor.

Elveţia a explicat joi că acest armament este destinat exclusiv unităţilor însărcinate cu protecţia personalităţilor politice, ca de exemplu Garda prezidenţială libaneză. Destinatarul final era printre altele obligat să nu cedeze armele unor terţi fără acordul scris al Elveţiei, autorizată să facă verificări la faţa locului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.