Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii, atac dur la adresa ANAF: 'Nu a operat modificările necesare în cazul Declaraţiei 112, solicităm demiterea conducerii instituţiei'

pnl.ro
pnl sigla

Liberalii atrag atenţia că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu a operat modificările necesare în cazul Declaraţiei 112 pe care trebuie să o înregistreze agenţii economici şi solicită Guvernului demiterea de urgenţă a conducerii ANAF. "Haosul fiscal generat de actuala guvernare PSD - ALDE atinge pe zi ce trece noi culmi ale incompetenţei autorităţilor responsabile de acest domeniu. Dacă nu era suficient faptul că Declaraţia 600, care loveşte brutal în anumite categorii profesionale, nu a fost abrogată aşa cum în mod explicit şi clar a afirmat premierul Vasilica-Viorica Dăncilă la învestirea sa în funcţie, astăzi angajatorii ne-au semnalat faptul că se confruntă cu o nouă problemă. În baza OUG 79/2017 privind transferul contribuţiilor, emisă în urmă cu 2 luni, ANAF nu a operat nici până astăzi modificările necesare în privinţa Declaraţiei 112 pe care trebuie să o înregistreze agenţii economici. Astfel, angajatorii sunt în imposibilitatea de a-şi achita până la data de 25 ale lunii obligaţiile fiscale legate de veniturile salariale ale angajaţilor, reţinute la sursă", arată liberalii, într-un comunicat transmis, vineri, Agerpres.

Aceştia precizează că în luna ianuarie nu a existat o astfel de problemă întrucât obligaţiile fiscale erau achitate pentru luna anterioară - decembrie 2017, susţinând că în prezent angajatorii sunt aduşi în situaţia de a "încălca Codul fiscal, fără ca acest lucru să li se poată imputa în mod obiectiv".

"Partidul Naţional Liberal solicită Guvernului demiterea de urgenţă a conducerii ANAF, pentru gravă neglijenţă şi incompetenţă dovedită în implementarea OUG 79/2017", se menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.