Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider ALDE, duș rece pentru Tăriceanu după ce și-a anunțat demisia: Nu are şanse să fie candidatul comun PSD-ALDE la prezidenţiale

Inquam Photos / George Calin
tariceanu

Liderul ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, care joi a anunţat că îşi depune mandatul, a declarat că, în opinia sa, Călin Popescu Tăriceanu nu are şanse să fie candidatul comun al PSD şi ALDE la alegerile prezidenţiale, deoarece social-democraţii vor avea propriul candidat. 

"După părerea mea, nu (nu are şanse să fie candidatul comun PSD-ALDE n.r.). Nu cred că PSD nu-şi va pune candidatul lui, nu cred, pentru că îi cunoaştem toţi, îi cunoaştem bine. E un partid mare, ce vrei, hai să ne punem în locul lor, pentru că eu cred că nu sunt de 19%, ci de mai mult, şi o să vedeţi la alegerile locale. La preşedinţie, trebuie să ai persoana potrivită şi aia e greu de găsit", a spus Ţintean în cadrul unei conferinţe de presă, conform agerpres.ro.

Doliu în lumea teatrului - Un cunoscut actor a murit! TNB a făcut anunțul cu 'adâncă durere'


Ioan Ţintean este de părere că liderul ALDE va fi obligat să candideze la funcţia de preşedinte al României, pentru "a salva onoarea partidului". 

"De candidat, deşi nu zice, părerea mea este că până la urmă nu va scăpa, pentru că îl presează partidul, pentru că el trebuie să relegitimeze partidul la punctajul pe care îl cam avem, clar, peste 4,21%, şi are această această obligaţie, că el l-a înfiinţat cu un grup de oameni, între care am fost şi eu, şi trebuie să salvăm onoarea partidului", a afirmat Ţintean. 

Întrebat dacă va avea Călin Popescu Tăriceanu şansa să intre în turul al doilea al prezidenţialelor, liderul demisionar al ALDE Bistriţa-Năsăud a spus că nu crede că se poate întâmpla acest lucru, creditându-l, în schimb, pe preşedintele USR, Dan Barna, pe care afirmă că îl va vota şi el, ca să nu voteze cu Klaus Iohannis. 

"Dacă e pe partid, singur, nu cred că vom intra în turul doi. Pentru că, dacă intră în turul doi, foarte multă lume se va coaliza împotriva lui Iohannis, vă spun eu precis. Adică eu clar că voi vota cu Barna, dacă... Ce vă spun eu e, aşa, gura poporului. Cumplit, dar... Prea mult ne-a chinuit, ne-a necăjit omul ăsta (Klaus Iohannis - n.r.). E complicat, dacă ne ducem singuri, pe partid, să intrăm în turul doi. Dacă se confirmă nişte alianţe, chiar mărunte şi mai multe, pentru că în sondaje se pare că tot al doilea...", a mai declarat Ioan Ţintean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.