Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider UDMR, reacție după ce partidul lui Viktor Orban a fost suspendat din PPE: 'Avem de-a face cu un compromis'

sigla UDMR
UDMR

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a declarat joi că alegerile europarlamentare de la sfârșitul lunii mai vor demonstra că ”Partidul Popular European are nevoie de FIDESZ și FIDESZ are nevoie de Partidul Popular European”, suspendarea din PPE fiind un compromis, scrie Mediafax.

”Noi credem în continuare că Partidul Popular European are nevoie de FIDESZ și FIDESZ are nevoie de Partidul Popular European, iar alegerile pentru Parlamentul European de la sfârșitul lunii mai vor întări această idee, după credința noastră”, a declarat liderul senatorilor UDMR Cseke Attila, joi, la RFI.

Conform acestuia, suspendarea FIDESZ din PPE reprezintă un compromis.

ULTIMA ORĂ - UBER și Taxify, la un pas de a fi scoase în afara legii: negocieri la Guvern cu transportatorii

"Practic, avem de-a face cu un compromis, pentru că până la urmă, textul final al documentului care s-a prezentat și care s-a votat aproape în unanimitate, inclusiv reprezentanții FIDESZ au votat pentru, este un compromis, este o propunere făcută în comun de conducerea PPE și conducerea FIDESZ-ului și care prevede în esență înființarea unui comitet, care va analiza activitatea FIDESZ-ului și va da un raport în urma acestei analize, cu anumite propuneri și o sinteză, iar FIDESZ-ul din proprie inițiativă a solicitat să se suspende din PPE, până la finalizarea acestei analize. Deci practic, nu avem o excludere, așa cum au dorit unii, nici nu era bine ca acest partid important, cu o prezență destul de importantă chiar în cadrul PPE să fie exclus”, a mai explicat acesta.

Privind modul în care a votat partidul său, acesta a declarat că ”UDMR a votat pentru această soluție de compromis și președintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost prezent”.

Partidul Popular European a decis miercuri seară suspendarea formațiunii de guvernământ din Ungaria, Fidesz, condusă de premierul Viktor Orban, a anunțat președintele PPE, Joseph Daul.

Decizia a fost luată de Adunarea Politică a PPE cu 190 voturi pentru și 3 voturi împotrivă în cadrul unui vot secret.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.