Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul de la Tiraspol nici nu vrea să audă de plecarea ruşilor 'pacificatori' din Transnistria

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat că nu va accepta ca "pacificatorii" ruşi să plece din regiunea transnistreană, informează vineri Radio Chişinău, care citează agenţia transnistreană Novosti PMR, conform agerpres.

Krasnoselski a făcut aceste afirmaţii într-un mesaj adresat deputaţilor din Sovietul Suprem al autoproclamatei republici transnistrene, subliniind că, în cazul în care "coridorul verde" va fi pus în aplicare, Transnistria va deveni din nou "o zonă fierbinte" pe hartă.

Citeşte şi: Odinioară inamici, SUA şi Vietnamul rămân în relaţii strategice de 'reechilibrare'

Totodată, liderul transnistrean separatist spune că a avut parte de "înţelegere' din partea preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în privinţa formatului de pacificare, care în opinia lor "nu trebuie schimbat'.

În luna octombrie anul trecut, fostul ministru moldovean al apărării, Anatol Şalaru, anunţa că Republica Moldova şi Ucraina sunt pregătite să ofere un coridor verde pentru retragerea armamentului şi militarilor ruşi care staţionează ilegal în regiunea transnistreană. Şalaru aprecia că acest coridor poate fi realizat pe cale terestră, prin traversarea teritoriului ucrainean, pe cale aeriană, folosind aeroportul de la Mărculeşti, sau pe cale maritimă, prin portul Giurgiuleşti.

Imediat după acest anunţ, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezentant special pentru Transnistria al preşedintelui Rusiei, a atenţionat că autorităţile de la Kiev şi Chişinău "au uitat să se consulte cu Moscova şi Tiraspolul'' cu privire la retragerea trupelor ruse din Transnistria.

În regiunea separatistă transnistreană se află cel mai mare depozit de arme din Europa de Est, construit în 1940 în satul Cobasna, situat la circa 200 de kilometri de punctul de trecere al frontierei Leuşeni-Albiţa. Cobasna se află permanent pe lista de "alarme roşii" a OSCE. În depozit se află armamentul fostei Armate a 14-a ruseşti, dar şi arme care au aparţinut fostei Republici Democrate Germane (RDG) şi fostei Cehoslovacii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.