Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul deputaților PSD: 'Dacă legea va fi contestată, va fi modificată în Parlament'

simonis

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat marţi că toţi deputaţii PSD au votat în favoarea proiectului de eliminare a pensiilor speciale şi a precizat că, dacă legea va fi contestată la Curtea Constituţională, atunci ea va fi modificată în Parlament în concordanţă cu decizia CCR.

"În ceea ce priveşte votul PSD, grupul PSD a votat în unanimitate pentru eliminarea pensiilor speciale, am confirmat telefonic. (...) În momentul în care CCR va judeca această lege, dacă cineva o contestă, şi vom avea o decizie de neconstituţionalitate, vom opera pe această iniţiativă legislativă modificări exact în sensul deciziei CCR, care este obligatorie. Nu ştiu de astăzi dacă va fi contestată, dacă va fi neconstituţională", a afirmat Simonis după şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor în care a fost adoptat proiectul de eliminare a pensiilor speciale, potrivit Agerpres.

Simonis a explicat că amendamentul USR de plafonare a pensiilor magistraţilor nu a fost luat în considerare pentru că a fost făcut neregulamentar.

"Titlul acestui proiect vorbea de abrogarea acestor pensii speciale. Or, dacă a fost votată abrogarea, nu mai poţi vorbi de a diminua sau plafona ceva ce este eliminat. Cei de la USR trebuiau să citească mai bine regulamentul şi să fi intervenit unde trebuia. Până la urmă, am avut surpriza să văd că USR susţine pensii speciale pentru un tip de categorie socio-profesională, ceea ce este în contradicţie cu ceea ce susţin dânşii de ani de zile, în sensul că plafonare nu înseamnă eliminare", a adăugat liderul deputaţilor PSD.

Citește și: PSD lasă Guvernul în offside în Senat. Florian Bodog: 'Parlamentarii PNL nu au vrut să îşi asume amânarea dublării alocaţiilor'

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul privind eliminarea pensiilor speciale. S-au înregistrat 247 voturi pentru, niciun vot contra şi 21 de abţineri.

După adoptarea articolelor, deputatul USR Stelian Ion a cerut, în plen, plafonarea pensiilor magistraţilor, menţionând că eliminarea acestor pensii ar fi neconstituţională.

"Dacă vrem să trecem o lege care într-adevăr să stea în picioare la un control de constituţionalitate, să respectăm deciziile CCR care spun că nu se poate elimina complet pensia de serviciu a magistraţilor pentru că ea este o componentă a justiţiei, pentru că este o garanţie pentru a avea o justiţie corectă. Magistraţii au anumite interdicţii. Propunerea noastră este aceea de a nu elimina total această pensie de serviciu, ci de a o plafona la nivelul salariului acestora", a spus Stelian Ion.

În replică, preşedintele Comisiei pentru muncă, Adrian Solomon, a afirmat că deja a fost votată abrogarea pensiilor speciale ale magistraţilor. "Ce să plafonezi, dacă nu mai ai în textul de lege?!", a adăugat Solomon.

După consultarea liderilor de grup pe această temă, deputaţii au dat votul final asupra proiectului, fără să fie luată în consideraţie propunerea USR.

Camera Deputaţilor este for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.