Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Opoziției și capacitatea de a lua decizii simple

Cațavencii

Anul trecut, când Ludovic Orban a fost ales președintele PNL, mulți dintre liberali au crezut că acesta va fi momentul în care partidul se relansează. Exista un val de entuziasm în rândul liberalilor, exista speranța că lucrurile se vor schimba atât în managementul organizațional cât și în privința strategiei politice și de comunicare. Orban a câștigat alegerile la scor. Partidul s-a liniștit. Avea ce își dorise. Puțini au luat în calcul faptul că Ludovic Orban este un lider expirat, că a fost viceprimar, ministru și nu a reușit să își lege numele de niciun proiect major.

Iată că a trecut jumătate de an de la alegerea sa și PNL rămâne același partid fără busolă. Deși are legitimitatea necesară, deși are votul covârșitor din Congres, Orban nu reușește să dea partidului direcția, nu reușește să îl pună pe făgașul normal.

Părerea noastră e că nici nu va reuși. Uneori, trebuie să analizezi liderul prin prisma gesturilor mici. Să îl vezi cum reacționează în situații simple. Așa o să poți prevedea și tipul de reacție pe care l-ar putea avea în situații mai complicate. Noi l-am văzut pe Ludovic Orban în această lună într-o situație complicată. A mers la Cotroceni, la consultări și s-a comportat ca un lider de mâna a treia. Nu degeaba, a fost taxat și de presă și de mediul online și într-un final și de Iohannis, care a preferat să arunce pisica în curtea opoziției. Acesta este însă alt subiect.

Dar, de ce vorbim despre situații complicate, care necesită soluții complicate. Haideți să îl privim pe Orban în toată splendoarea lui, acționând de-a lungul timpului. El nu reușește să facă diferența între gesturi penibile și gesturi care ar putea să îi aducă o doză de simpatie. Orban nu are discernământul necesar pentru a aprecia dacă situația în care se pune el singur poate să îi aducă un plus de imagine sau din contră. Nu mă refer aici la cantatul la mandolină. A fost acum mult timp. A avut de tras, pentru că opozanții l-au atacat și i-au creionat imaginea unui politician fără anvergură, neserios, etc.

Acela a fost începutul carierei. Iată-l însă pe Orban acum, în ultimii ani. Se pozează cu Lance, câinele său (foto: Libertatea):

content-image

... spre deliciul celor de la Times New Roman...

content-image

Sau se pozează cu o maimuță pe umăr...

content-image

Mai nou îl vedem într-un carusel, într-un târg de provincie (foto: Cătălin Anghel/ Facebook). El liderul opoziției încearcă să se umanizeze.

content-image

Judecați voi în ce postură îl pun aceste poze. După ce îi veți face analiza, sunt sigură că nu o să mai aveți mari speranțe de la liderul celui mai mare partid de opoziție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.