Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul unei formațiuni politice din Franța insinuează că Sarkozy a fost condamnat la comanda lui Macron: 'Genera cea mai mare problemă'

Vision for the G20: Nicolas Sarkozy, Klaus Schwab

Condamnarea fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy l-a scăpat pe preşedintele Emmanuel Macron de "persoana care genera cea mai mare problemă" în scrutinul prezidenţial din 2022, afirmă Jean-Luc Mélenchon, unul dintre liderii formaţiunii de stânga Franţa Nesupusă, informează Mediafax.

"Sarkozy condamnat, Macron a scăpat de un rival serios", a transmis prin Twitter, după condamnarea lui Nicolas Sarkozy, Jean-Luc Mélenchon, liderul grupului parlamentar al partidului Franţa Nesupusă din Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului, şi candidat în scrutinul prezidenţial din 2022.

"Macron a scăpat de persoana care genera cea mai mare problemă pentru el", a explicat Jean-Luc Mélenchon, într-un interviu acordat posturilor tv France 3 şi FranceInfo.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

"Sunt trei ani de când domnul Macron încearcă să fie liderul dreptei. Este bine-clasat, dar nu în totalitate. Rămânea în umbra domnului Sarkozy, care, dacă ar fi candidat, ar fi absorbit imediat toată lumina şi ar fi reunit tabăra sa politică", subliniază Jean-Luc Mélenchon.

"Dreapta va avea multe dificultăţi. Este o realitate istorică în Franţa, are o influenţă istorică", explică Jean-Luc Mélenchon, precizând că, în cazul în care Emmanuel Macron va ajunge cu Marine Le Pen, liderul partidului de extremă-dreapta Frontul Naţional, în turul al doilea al scrutinului prezidenţial din 2022, el nu va face nicio recomandare de vot. "Nu voi avea iniţiativa de a spune faceţi aşa sau faceţi altfel", a subliniat politicianul.

La rândul său, fostul preşedinte François Hollande a denunţat criticile la adresa justiţiei apărute după condamnarea lui Nicolas Sarkozy. "Eu nu accept atacurile repetate la adresa justiţiei", a afirmat François Hollande într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien, pe fondul criticilor unor politicieni la adresa Parchetului Naţional Financiar.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Nicolas Sarkozy a fost condamnat la trei ani de închisoare, inclusiv unul cu executare, pentru acte de corupţie. Fostul preşedinte a declarat că este vorba de o "profundă nedreptate", acuzând că este victima unui act de "hărţuire judiciară". Avocaţii lui Nicolas Sarkozy au anunţat că vor contesta în apel sentinţa "total nefondată" şi "nejustificată".

Nicolas Sarkozy a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, într-un caz din anul 2014, care are legătură cu dosarul Éric Woerth - Liliane Bettencourt. Nicolas Sarkozy a fost acuzat că a încercat să obţină în 2014, prin intermediul avocatului său, informaţii secrete de la Gilbert Azibert, la acea vreme magistrat al Curţii de Casaţie, în dosarul Woerth-Bettencourt. Sarkozy ar fi încercat să îl promoveze pe Gilbert Azibert în schimbul informaţiilor secrete despre conversaţii telefonice interceptate în anchetă. Procurorii francezi interceptaseră conversaţiile lui Sarkozy în contextul anchetei privind acceptarea unor donaţii ilegale din partea moştenitoarei companiei L'Oreal, Liliane Bettencourt, decedată în septembrie 2017.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Nicolas Sarkozy s-a aflat sub control judiciar pentru fapte de corupție și finanțare ilegală a campaniei sale electorale din anul 2007. Președinte al Franței în perioada 2007-2012, Nicolas Sarkozy a fost acuzat în trecut de corupție pasivă, finanțare ilegală a campaniei electorale și ascunderea unor fonduri publice din Libia, din partea dictatorului Muammar Kadhafi, înlăturat de la putere în anul 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.