Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Israel: Joe Biden a dat asigurări că eliberarea ostaticilor este doar un început

palestinechronicle.com
armata israel

Preşedintele american Joe Biden a dat asigurări că eliberarea ostaticilor este ”doar un început” şi a îndemnat din nou la o ”soluţie cu două state” în conflictul israeliano-palestinian, relatează AFP.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel.

UPDATE 25 noiembrie, ora 23:26: Guvernul thailandez s-a sprijinit pe Iran în vederea obţinerii eliberării unei părţi a ostaticilor thailandezi ai Hamas

Eliberarea a zece ostatici thailandezi vineri, în cadrul unui armistiţiu de patru zile în Războiul din Fâşia Gaza între Israel şi Hamas, a avut loc în urma unei activităţi diplomatice intense a unei ţări care se vrea neutră şi prietenă cu toţi, dar care este puţin implicată în Orientul Mijlociu, Bangkokul a cooperat în principal cu Iranul, care susţine Hamasul, relatează Le Monde.

Guvernul thailandez al lui Srettha Thavisin a intrat în funcţie la sfârşitul lui august, iar criza ostaticilor a fost botezul său de foc.

CONTINUAREA AICI

UPDATE 25 noiembrie, ora 23:20: Navă de marfă, folosită de israelieni, a fost lovită de o dronă în Oceanul Indian

O navă de containere, utilizată de o companie controlată de Israel, a fost lovită în Oceanul Indian de o dronă care ar putea fi iraniană. Lovitura a provocat avarii minore navei și nu sunt răniți, a declarat sâmbătă un oficial american din domeniul apărării, potrivit Reuters, anunță Mediafax.

Nava CMA CGM SYMI, sub pavilion Malta, redenumită recent Mayet, a fost lovită vineri de un vehicul aerian fără pilot, care pare a fi o dronă iraniană Shahed-136, în porțiunea nord-estică a Oceanului Indian, a declarat oficialul, care a cerut să rămână anonim.

CONTINUAREA AICI

content-image

UPDATE 25 noiembrie, ora 23:13: Breaking! Qatarul anunţă că sâmbătă seară vor mai fi eliberaţi 20 de ostatici din Gaza şi 39 de deţinuţi palestinieni

Qatarul a anunţat sâmbătă seară că până la finalul zilei vor mai fi eliberaţi 13 ostatici israelieni şi alţi şapte străini ţinuţi în Fâşia Gaza de mişcarea palestiniană Hamas, precum şi 39 de deţinuţi palestinieni din închisorile israeliene, în a doua zi a armistiţiului de patru zile între Israel şi Hamas început vineri dimineaţă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''După o amânare, obstacolele în calea eliberării prizonierilor au fost depăşite ca urmare a contactelor Qatarului şi Egiptului cu cele două tabere'', a declarat pe platforma X (fosta Twitter) purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe qatarez, Majed Al-Ansari.

CONTINUAREA AICI

content-image

UPDATE 25 noiembrie, ora 19:00: Ultima oră! Aripa armată a Hamas amână eliberarea celui de-al doilea grup de ostatici

A doua rundă de eliberări de ostatici israelieni a fost amânată, a anunțat, sâmbătă după amiaza, aripa armată a Hamas, potrivit Sky News, anunță Mediafax.

Reprezentanții Hamas au anunțat că amânarea va continua până când Israelul va permite accesul camioanelor cu ajutoare în nordul Gaza.

CONTINUAREA AICI

content-image

UPDATE 25 noiembrie, ora 18:45: Momente emoţionante la reunirea copiilor ostatici ai Hamas cu familia: Ţi-a fost dor de mine?

Momente emoţionante au avut loc în timp ce copii ostatici eliberaţi de Hamas în cadrul unui acord cu Israelul s-au reunit cu familiile lor, vineri, relatează CNN, potrivit news.ro.

Centrul Medical pentru Copii Schneider a publicat o înregistrare video în care Ohad Munder, în vârstă de nouă ani, fuge către tatăl său, Avi Zichri, şi se îmbrăţişează.

CONTINUAREA AICI

content-image

UPDATE 25 noiembrie, ora 13.10 Iranul se joacă cu focul: O dronă de fabricaţie iraniană a atacat o navă israeliană

CONTINUAREA AICI

UPDATE 25 noiembrie, ora 11.11 Hamas mai deține încă 20 de cetățeni thailandezi, după ce a eliberat 10

CONTINUAREA AICI

UPDATE 25 noiembrie, ora 07.45: Joe Biden, recunoscător Qatarului, Egiptului şi Israelului pentru că au reușit să obţină libertatea ostaticilor ţinuţi de Hamas

Preşedintele american Joe Biden a mulţumit liderilor Qatarului, Egiptului şi Israelului pentru obţinerea eliberării celor 24 de ostatici de către Hamas, informează Rador Radio România.

Într-o adresă televizată, din Nantucket, în Massachusetts, el a afirmat că nu se vor opri până când toţi ostaticii vor fi acasă.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 25 noiembrie, ora 07.15: Israelul a primit lista ostaticilor care urmează să fie eliberaţi sâmbătă / Cum au fost sărbătoriți prizonierii palestinieni la întoarcerea în Cisiordania

Mossad-ul şi Forţele de Apărare Israeliene au primit o a doua listă de ostatici israelieni care urmează să fie eliberaţi sâmbătă, ca parte a acordului convenit cu Hamas, a transmis biroul prim-ministrului israelian, conform CNN, citat de news.ro.

Oficialii de securitate examinează lista de nume, se arată în comunicat.

O sursă israeliană a declarat pentru CNN că există copii pe lista ostaticilor care urmează să fie eliberaţi sâmbătă.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 25 noiembrie, ora 05.45: OMS, ingrijorări legate de soarta directorului spitalului Al Shifa din oraşul Gaza

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat vineri că nu are informaţii despre soarta directorului spitalului Al Shifa din oraşul Gaza, arestat săptămâna aceasta de Israel, şi a cerut ca drepturile lui să fie "pe deplin respectate", notează AFP, citat de Agerpres.

Într-un comunicat, OMS a indicat că directorul celui mai mare spital din Fâşia Gaza a fost arestat pe 22 noiembrie, împreună cu alţi cinci lucrători sanitari, în timp ce participau la o misiune ONU pentru a evacua pacienţi.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 25 noiembrie, ora 03.10: Benjamin Netanyahu a salutat eliberarea celor 24 de ostatici care au fost ţinuţi de Hamas în Gaza

Israelul a comunicat că 24 de persoane, care au fost eliberat după ce au fost ţinute ostatice în Gaza de Hamas, sunt sănătoase. Cei 13 israelieni, zece thailandezi şi un filipinez au trecut prin verificări iniţiale la o bază aeriană din sudul Israelului, informează Rador Radio România.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a salutat eliberarea lor şi a afirmat că toate eforturile se vor concentra asupra aducerii acasă a ostaticilor israelieni rămaşi.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 25 noiembrie, ora 02.00: Israelul reacționează dur - Premierii Spaniei și Belgiei, acuzați că susțin terorismul

Ministerul de Externe israelian i-a convocat vineri pe ambasadorii Spaniei şi Belgiei, în urma unor declaraţii ale premierilor acestor ţări despre războiul din Fâşia Gaza, interpretate de oficialii israelieni drept o "susţinere a terorismului" grupării palestiniene Hamas, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Afirmațiile premierului din Spania și Belgia

Premierii spaniol şi belgian, Pedro Sanchez şi Alexander De Croo, au avut anterior vineri o conferinţă de presă comună în Egipt la punctul de frontieră cu Fâşia Gaza de la Rafah, după intrarea în vigoare a armistiţiului de patru zile între Israel şi Hamas în cadrul unei înţelegeri între cele două tabere pentru eliberarea de către Hamas a 50 de ostatici capturaţi în incursiunea sa militară din sudul Israelului de pe 7 octombrie în schimbul eliberării de către Israel a 150 de deţinuţi palestinieni.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.