Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina, 20 august - Vladimir Putin s-a dus să discute cu comandanţii de pe front

Facebook
razboi ucraina

Vladimir Putin a efectuat o vizită neaşteptată la comandantul operaţiunii militare în Ucraina, generalul Valeri Gherasimov, și la alți lideri militari. Kremlinul a menționat că întâlnirea a avut loc la cartierul general al operațiunii în Rostov pe Don, dar detalii suplimentare lipsesc. Înregistrările video postate de agenția de știri RIA arătau întâlnirea dintre Gherasimov și Putin, cu aparentă discreție, urmată de o scurtă convorbire.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina în timpul zilei de duminicăă, 20 august 2023, pe măsură ce apar.

UPDATE 20 august, ora 22.38Vladimir Putin a început Marea Reformă în zonele cucerite de la Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a numit 222 de "judecători" în zonele ocupate temporar în Ucraina, informează Centrul pentru Rezistență Națională, citat de agenţia ucraineană de ştiri Ukrinform, relatează Rador.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 20 august, ora 19.05: Ucraina a schimbat radical strategia și provoacă o surpriză Moscovei cu rachetele SA-5 Gammon

În cea mai recentă actualizare a informaţiilor despre războiul din Ucraina, Ministerul britanic al Apărării constată că există tot mai multe rapoarte despre rachete SA-5 Gammon care lovesc Rusia, în timp ce dronele atacă deja în mod regulat Moscova, informează News.ro.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 20 august, ora 18.44: George Simion: Ce face statul român în privința cerealelor din Ucraina ori este prostie, ori este trădare

Președintele AURGeorge Simion, a afirmat, în cadrul unui discurs susținut la Universitatea de Vară Izvoru Mureșului, că ceea ce face statul român în privința cerealelor din Ucraina ori este prostie, ori este trădare. Potrivit acestuia, în vreme ce statele din jurul României sistează importurile, statul român le dublează.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 20 augsut, ora 17.45: Zelenski îi dă fiori lui Putin! Strategia militară după ce Ucraina primește avioanele F-16: vizate sunt zonele populate din Ucraina

Olanda şi Danemarca vor livra avioane F-16 Ucrainei, anunţă premierul Mark Rutte.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 20 august, ora 17.32: Rusia spune că patru regiuni au fost atacate de dronele ucrainene

Rusia a declarat că dronele ucrainene au atacat duminică patru regiuni diferite, rănind cinci persoane și forțând două aeroporturi din Moscova să devieze pentru scurt timp zborurile, potrivit Reuters, informează Mediafax.

Regiunile rusești Kursk, Rostov și Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, au raportat tentative de atacuri cu drone, în timp ce Ministerul rus al Apărării a declarat că a blocat o dronă ucraineană în regiunea Moscova, iar aceasta s-a prăbușit într-o zonă nepopulată.

Organismul de supraveghere a aviației din Rusia a declarat că a întrerupt pentru scurt timp zborurile către aeroporturile Vnukovo și Domodedovo din oraș ca răspuns la atac.

Guvernatorul regiunii Kursk a declarat că cinci persoane au fost rănite și că a izbucnit un incendiu când o dronă a lovit gara din orașul Kursk.

Guvernatorul regiunii Rostov a declarat că nu s-au înregistrat persoane rănite sau pagube.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a împiedicat două atacuri separate cu drone în regiunea Belgorod, provincia de frontieră atacată cel mai des de Ucraina. Guvernatorul local a declarat pe Telegram că 12 ținte aeriene au fost doborâte în apropierea orașului Belgorod.

Atacurile cu drone ucrainene atât asupra regiunilor de frontieră, cât și asupra capitalei ruse au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimele luni, cu lovituri repetate asupra districtului financiar al Moscovei.

Rusia a declarat în luna mai că două drone ucrainene au încercat să atace Kremlinul.

În mod obișnuit, Ucraina nu comentează cine se află în spatele atacurilor asupra teritoriului rusesc, deși oficialii și-au exprimat public satisfacția cu privire la acestea.

content-image

UPDATE 20 august, ora 15.55: Germania urmează să ofere anual Ucrainei ajutoare financiare de cinci miliarde de euro (Christian Lindner)

Germania urmează să ofere Ucrainei, anual, aproximativ 5 miliarde de euro sub formă de ajutor financiar, a declarat, duminică, ministrul de finanțe Christian Lindner. Germania a fost unul dintre cei mai mari binefăcători ai Ucrainei după începutul conflictului cu Rusia și a declarat că va continua să ofere sprijin atâta timp cât va fi necesar. În luna mai, de exemplu, Germania a anunțat 2,7 miliarde de euro ajutor militar Ucrainei într-un pachet care includea tancuri și drone. Germania a fost, inițial, reticentă în a furniza Ucrainei arme grele pentru a o ajuta să contracareze invazia Rusiei, temându-se că lupta ar putea escalada.

content-image

UPDATE 20 august, ora 14.43: Oficialii din Ucraina se răstesc la liderii occidentali: avem nevoie de arme, nu de prognoze

Continuarea AICI

content-image

UPDATE 20 august, ora 11.47: Rușii au lovit la pont: una dintre cele mai usturătoare lovituri de la începutul războiului

Continuarea AICI

content-image

UPDATE 20 august, ora 10.35: George Simion a primit interdicție de a intra în Ucraina/ DOCUMENT

Continuarea AICI

content-image

UPDATE 20 august, ora 09.14: Rusia a bruiat o dronă ucraineană care se îndrepta spre Moscova (Ministerul rus al Apărării)


Apărarea antiaeriană din Rusia a bruiat duminică dimineață o dronă ucraineană care zbura spre Moscova și care ulterior s-a prăbușit, a anunțat Ministerul rus al Apărării, care a precizat că nu s-au înregistrat victime.

content-image

UPDATE 20 august, ora 07.40: Rusia începe să cunoască teroarea: orașul Kursk, lovit de un atac cu dronă ucraineană

Un atac cu dronă ucraineană asupra oraşului Kursk, în vestul Rusiei, a lovit o gară, rănind cinci persoane, a anunţat duminică guvernatorul regional, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Un atac cu dronă ucraineană la Kursk", a declarat Roman Starovoyt pe Telegram, precizând că "conform unor informaţii preliminare, drona s-a prăbuşit pe acoperişul clădirii gării, iar după aceea a izbucnit un incendiu".

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 20 august, ora 07.25: Ucraina a început antrenamentele pe temutele F-16: urmează să stabilească ce fel de arme vor transporta avioanele

Piloţii ucraineni au început să se antreneze pe avioane de luptă F-16, a declarat sâmbătă ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov într-un interviu acordat presei ucrainene, relatează CNN, citat de news.ro.

"Antrenamentul (pe avioanele F-16) a început", a declarat Reznikov, adăugând că un număr de ingineri şi tehnicieni ucraineni se antrenează, de asemenea, împreună cu piloţii. Reznikov a spus că nu va dezvălui cât timp va dura antrenamentul, dar a precizat că "un termen minim de antrenament este de şase luni".

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 20 august, ora 05.10: Drona-robot cu targă devine eroul nevăzut al războiului din Ucraina

O targă mecanică, controlată de la distanță, finanțată de sponsori anonimi, inventată de un designer de jucării, evacuează acum soldații ucraineni răniți din primele linii, scrie adevarul.ro.

Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că targa montată pe șenile mici poate transporta până la 150 kilograme pe teren accidentat, controlerul său putând să o opereze în siguranță de la o distanță de 100 de metri.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 20 august, ora 02.00: Fostul consilier al lui Vladimir Putin 'a fluierat în biserică' și a fost pus pe lista neagră a Rusiei

Fostul consilier economic al Kremlinului, Andrei Illarionov, a fost adăugat într-un registru al agenţilor străini din Rusia, a anunţat Ministerul rus al Justiţiei, o denumire pe care guvernul o aplică opozanţilor, relatează Reuters, informează Mediafax.

Persoanele aflate pe listă pot fi monitorizate îndeaproape şi trebuie să furnizeze guvernului informaţii detaliate despre sursele lor de venit, cheltuieli şi o serie de activităţi, în caz contrar riscând să fie urmărite penal.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.