Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina, 30 iulie - Chiar și sub ploaia de bombe rusești, Zelenski nu renunță la vizitele pe front

nandighoshatv.com
razboi ucraina

Forțele ucrainene pregătesc o posibilă intrare "în curând" în Crimeea, conform declarațiilor lui Kirilo Budanov, șeful direcției de informații al Ministerului ucrainean al Apărării. Scopul lor este să recucerească peninsula anexată de Rusia în 2014, însă o dată exactă pentru începerea operațiunii nu a fost specificată.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de război în timpul zilei de duminică, 30 iulie 2023, pe măsură ce apar.

UPDATE 30 iulie, ora 15.21: Ucrainenii au dat o lovitură de proporții Rusiei: au lovit puternic podul Ciongar, punct strategic pentru Rusia

Continuarea aici

content-image

UPDATE 30 iulie, ora 13.35: Ucraina a băgat spaima-n Rusia! 'Nu se mai poate vorbi despre linişte în interiorul Rusiei' (Forțele Aeriene ale Ucrainei)

Continuarea AICI

content-image

UPDATE 30 iulie, ora 12.05: Americanii fac investiții fără precedent în scutul de la Deveselu: sistemul Aegis dă fiori reci Rusiei

Continuarea AICI

content-image

UPDATE 30 iulie, ora 11.18: Rușii atacă dezlănțuit la Zaporojie și trag în zonele civile: au distrus o școală și un supermarket

Continuarea AICI

content-image

UPDATE 30 iulie, ora 10.30: Armata ucraineană a făcut prăpăd pe front, în ultimele ore: Sute de militari ruşi au fost uciși (Statul Major al Ucrainei)

Continuarea AICI

content-image

UPDATE 30 iulie, ora 09.42: Vladimir Putin susține că rușii au oprit contraofensiva ucraineană: 400 de tancuri distruse, atacuri asupra fabricilor de drone

Continuarea AICI

content-image

UPDATE 30 iulie, ora 08.38: Ucrainenii atacă dezlănțuit cu drone la Moscova: trag în tot ce prind. Rușii au închis aeroportul de urgență/ Video

Continuarea AICI

content-image

UPDATE 30 iulie, ora 07.40: Motivul pentru care Vladimir Putin nu va participa la summitul BRICS

Să nu credeți că participarea mea la summitul BRICS este mai importantă decât să fiu în Rusia", a susţinut Vladimir Putin, potrivit Rador.

Președintele rus Vladimir Putin, care nu va participa la un summit al BRICS în luna august, a declarat sâmbătă că nu crede că o astfel de vizită ar fi mai importantă decât prezenţa sa în Rusia.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 30 iulie, ora 07.25: Putin vrea discuții de pace, dar acuză armata ucraineană că împiedică acest lucru: 'Nu putem înceta focul când suntem atacaţi'

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă că o iniţiativă africană ar putea fi o bază pentru pace în Ucraina, dar că atacurile ucrainene o fac greu de realizat, relatează Reuters, citat de Agerpres.

El a vorbit la o conferinţă de presă după ce s-a întâlnit vineri la Sankt Petersburg cu lideri africani şi a ascultat apelurile acestora pentru ca Moscova să meargă mai departe cu planul lor.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 30 iulie, ora 07.05: Sunt praf! Ce probleme întâmpină soldații ucraineni în folosirea muniţiilor nord-coreene

Soldaţii ucraineni au fost observaţi folosind rachete nord-coreene, despre care au spus că au fost confiscate de o ţară "prietenă" înainte de a fi livrate Ucrainei, a relatat sâmbătă Financial Times (FT), potrivit news.ro.

Armele nord-coreene au fost arătate corespondentului Financial Times de trupele ucrainene care operează sisteme de rachete cu lansare multiplă Grad, din epoca sovietică, în apropierea oraşului Bahmut distrus, din estul ţării, care luni de zile a fost locul unor lupte brutale.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 30 iulie, ora 06.45: Orașul Zaporojie a fost zguduit de un nou atac cu rachetă rusească, provocând victime și pagube materiale

Un atac rusesc cu rachetă asupra oraşului Zaporojie din sudul Ucrainei a ucis cel puţin două persoane, un bărbat şi o femeie, a anunţat sâmbătă secretarul consiliului municipal Anatoli Kuriev, informează Agerpres.

O altă femeie a fost rănită. Racheta a distrus ferestrele unei clădiri înalte, ale unei instituţii de învăţământ şi ale unui supermarket, relatează DPA.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 30 iulie, ora 05.35: Vladimir Putin își justifică acțiunile de cenzură: 'Trebuie să adoptăm o anumită atitudine faţă de persoanele care ne provoacă daune în interiorul ţării'

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a apărat sâmbătă represiunea tot mai mare împotriva societăţii civile şi a vocilor critice din Rusia, estimând-o necesară ca parte a ofensivei Rusiei în Ucraina, transmite France Presse, citat de Agerpres.

''Suntem în 2023, iar Federaţia Rusă este implicată într-un conflict armat cu un vecin. Şi cred că trebuie să adoptăm o anumită atitudine faţă de persoanele care ne provoacă daune în interiorul ţării", a declarat el în timpul unei conferinţe de presă cu jurnaliştii ruşi.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 30 iulie, ora 04.15: Berlinul recunoaște: Zeci de extremiști din Germania au plecat la Război, în Ucraina

Zeci de extremişti din Germania au călătorit în zone de război din Ucraina de la începutul invaziei ruse în ţară, a anunţat Ministerul de Interne german ca răspuns la o informaţie oferită de ziarul Die Welt, relatează sâmbătă dpa, potrivit Agerpres.

Articolul, care urmează să apară în ediţia de duminică a ziarului german, citează ministerul spunând că serviciile de securitate au înregistrat plecarea a 61 de persoane care ''au legătură cu extremismul sau cu criminalitatea motivată politic''.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 30 iulie, ora 03.05: Armata rusă a efectuat lovituri preventive după incidentul de pe podul din Crimeea - Vladimir Putin

Armata rusă a efectuat unele lovituri preventive după ceea ce autorităţile de la Moscova au descris drept un "atac terorist ucrainean" care a avariat Podul Crimeei, a declarat sâmbătă preşedintele Vladimir Putin, informează Rador.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 30 iulie, ora 02.15: Putin susține că Rusia este pregătită de o confruntare militară cu NATO

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia nu dorește o confruntare directă cu Alianța Nord-Atlantică în Siria, dar că este pregătită pentru orice scenariu, transmite agenția rusă Interfax.

Răspunzând la întrebarea jurnaliștilor cât de posibilă este o ciocnire directă între Rusia și NATO în Siria și dacă partea rusă este pregătită pentru o astfel de evoluție a evenimentelor, șeful statului a spus: "Suntem întotdeauna pregătiți pentru orice scenariu, dar nu avem pe nimeni dorește acest lucru".

Continuarea aici

content-image

 

 

UPDATE 30 iulie, ora 01.25: Vladimir Putin: "Rusia nu dorește să confişte anumite proprietăți"

Președintele rus Vladimir Putin a spus sâmbătă că Rusia nu a căutat să confişte anumite proprietăți și că țara sa este prietenoasă cu partenerii care nu au dorit să o părăsească, informează Rador.

Liderul rus în cursul unei conferinţe de presă ulterioară întâlnirii de vineri, de la Sankt Petersburg, cu mai mulţi lideri africani.

content-image

 

UPDATE 30 iulie, ora 01.00: Discuții cruciale pentru viitorul Ucrainei - Marile puteri și alte zeci de țări fac planul în Arabia Saudită

Arabia Saudită urmează să găzduiască în august discuţii despre Ucraina, invitând state occidentale, Ucraina şi ţări-cheie în curs de dezvoltare precum India şi Brazilia, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, conform Reuters.

Oficiali de rang înalt din până la 30 de ţări, printre care Indonezia, Egipt, Mexic, Chile şi Zambia, ar urma să vină la Jeddah pe 5 şi 6 august, a precizat ziarul, citând diplomaţi implicaţi în discuţii, potrivit Agerpres.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.