Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii atacă dezlănțuit cu drone la Moscova: trag în tot ce prind. Rușii au închis aeroportul de urgență/ Video

moscova

O tentativă a trei drone ucrainene de a ataca obiective din Moscova a fost zădărnicită, a anunţat duminică Ministerul rus al Apărării, citat de Interfax şi TASS. Totuşi, o clădire de birouri din Moscova a fost avariată, potrivit primarului capitalei ruse, iar aeroportul Vnukovo a fost închis temporar ca măsură de precauţie, informează News.ro.

"O dronă ucraineană a fost distrusă în aer de sistemele de apărare aeriană deasupra districtului Odinţovo din regiunea Moscovei", a anunţat ministerul pe canalul de Telegram. "Alte două drone au fost anihilate prin bruiaj electronic şi, după ce au pierdut controlul, s-au prăbuşit pe teritoriul unui complex de clădiri nerezidenţiale din oraşul Moscova", a precizat Ministerul Apărării.

Anterior, primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, anunţase că a avut loc un atac cu drone, în urma căruia faţadele a două turnuri de birouri din oraşul Moscova au fost uşor avariate. Potrivit acestuia, nu există victime sau răniţi. Explozia a avut loc în clădirea IQ-quarter, situată în centrul de afaceri al oraşului Moscova. În clădirea de 50 de etaje, geamurile de la etajele cinci şi şase au fost sparte. De asemenea, în turnul "Oko-2", geamurile de la etajele unu până la patru au fost sparte.

Rușii au închis aeroportul

Ca urmare a situaţiei apărute, aeroportul Vnukovo din capitală a fost închis, zborurile fiind interzise în zona aeriană a Moscovei şi a regiunii Moscovei, dar ulterior traficul a fost reluat.

Potrivit TASS, în urma atacului cu drone, o persoană ar fi fost rănită, iar traficul pe bulevardul Testovskaia în apropierea centrului de afaceri al Moscovei a fost blocat, a anunţat Departamentul de Transport al capitalei.

Atacurile cu drone, pe care Rusia le atribuie Ucrainei, s-au intensificat luna aceasta. La 4 iulie, patru drone au fost doborâte în regiunea Moscovei. A urmat apoi un nou atac, la 24 iulie, când dronele au lovit două clădiri nerezidenţiale din capitală.  La 28 iulie, forţele Ministerului Apărării au doborât o dronă deasupra Moscovei. În toate aceste atacuri nu au existat morţi sau pagube majore, dar au sporit sentimentul de insecuritate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.