Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Ucraina: Cum exploatează Rusia 'scandalul interceptărilor' despre rachetele Taurus

cna.org
razboi ucraina

Tiruri de artilerie rusă de pe malul stâng al Niprului au vizat dimineață orașul Herson, aflat sub control ucrainean. Doi civili au ajuns la spital, a anunțat administrația militară regională.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

 

UPDATE 6 martie, ora 12.43: Cum exploatează Rusia 'scandalul interceptărilor' despre rachetele Taurus

Dezvăluirea de către Rusia a unei înregistrări audio cu discuții ale forțelor aeriene germane continuă să facă valuri. Este o pomană pentru propaganda rusă care profită de ea pentru a semăna discordie în Germania și a plasa Berlinul într-o poziție incomodă față de aliații săi contra Moscovei, scrie France 24, conform Rador Radio România.

Detalii aici

content-image

UPDATE 6 martie, ora 8.00: Cum vede strănepotul lui Stalin războiul lui Putin: E foarte greu de prevăzut cum se va încheia

Jacob Jugashvili, strănepotul lui Stalin, consideră că războiul din Ucraina este ilegal și că viitorul lider al Rusiei ar trebui judecat de popor în funcție de realizări la finalul mandatului.

Detalii aici

content-image

UPDATE 6 martie, ora 06.30: Forțele ruse atacă gazoductul avariat din orașul Nikopol, Ucraina, și întrerup alimentarea cu energie electrică în două regiuni

O mină a rămas fără curent electric în regiunea Donețk, în timp ce o conductă de gaz a fost avariată în regiunea Dnipropetrovsk, ambele din cauza atacurilor rusești, informează pravda.com.ua.

În plus, o conductă de gaz a fost avariată în orașul Nikopol ca urmare a bombardamentelor de artilerie. Oamenii au rămas fără electricitate.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 6 martie, ora 05.25: Declarațiile lui Macron împing lumea în pragul războiului nuclear - Directorul Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei

Directorul Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîşkin, a afirmat marţi că declaraţiile preşedintelui francez Emmanuel Macron cu privire la eventuala trimitere de soldaţi NATO în Ucraina împinge lumea în pragul războiului nuclear, informează Reuters, citat de AGERPRES.

Săptămâna trecută, preşedintele Macron a invitat naţiunile europene să trimită trupe în Ucraina, deşi a avertizat că nu există un consens asupra acestui subiect în etapa actuală. Statele Unite şi aliaţi europeni importanţi au declarat ulterior că nu au de gând să trimită trupe terestre în Ucraina.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 6 martie, ora 02.15: Moscova acuză ambasadorii occidentali de amestec în afacerile interne - Medvedev cere expuzarea diplomaților

Ministerul rus de Externe i-a acuzat marţi pe ambasadorii occidentali la Moscova că se amestecă în afacerile interne ale Rusiei şi a declarat că comportamentul lor ridică semne de întrebare cu privire la rostul unor astfel de emisari, relatează Reuters, citând agenţia de presă rusă RIA, notează Agerpres.

Războiul din Ucraina a declanşat cea mai profundă criză în relaţiile Rusiei cu Occidentul de la criza rachetelor din Cuba în 1962 şi preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat Occidentul că riscă să provoace un război nuclear dacă trupe occidentale sunt trimise să lupte în Ucraina.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 6 martie, ora 00.30: S-a aflat! Cum au fost interceptați ofițerii germani de ruși?

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a spus că motivul interceptărilor scandaloase a conversațiilor ofițerilor germani de către ruși a fost conectarea unuia dintre participanți la o rețea nesecurizată.

A fost „o greșeală gravă care nu ar fi trebuit să se întâmple”, a declarat ministrul Apărării, Boris Pistorius, într-o conferință de presă. Rezultatele inițiale ale unei anchete interne au arătat că „sistemele de comunicații ale armatei germane nu sunt și nu au fost compromise”, a spus ministrul. „Motivul pentru care apelul telefonic ar putea fi încă înregistrat... se datorează unei erori individuale de utilizator”, a spus el. Unul dintre participanți, care participa la Singapore Airshow, a sunat la întâlnire printr-o „conexiune neautorizată” care a condus la interceptarea conversațiilor, a spus Pistorius.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.