Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea 'dă de pământ' cu un tehnocrat: Ce reproşează liderul PSD

PSD
liviu dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că zece mii de bolnavi de hepatita C ar fi fost vindecați în acest an cu prețul a două sculpturi "Cumințenia Pământului", dar Guvernul a blocat programul din "lipsă de interes și, poate, și din incompetență". "În 2015, Guvernul PSD a început programul de vindecare a bolnavilor de hepatita C, au intrat 5.700 de pacienți în acest program, 99% dintre cei care au finalizat tratamentul sunt vindecați. În 2016 trebuia să continue pentru încă zece mii de pacienți, de data asta cu gradul F3, primul program a fost pentru gradul F4, vorbim de gradul de fibroză 4, programul a fost blocat de actualul Guvern, nu din lipsa fondurilor, ci din lipsă de interes și, poate, și din incompetență. În 2017 o să repornim programul, vor fi incluși toți care trebuiau să fie incluși în 2016 și minim zece mii de pacienți cu gradul de fibroză F3", a declarat Liviu Dragnea, vineri, într-o conferință de presă în care a prezentat Programul de guvernare al PSD pe Sănătate.

Liderul social-democraților a adăugat că prețul negociat în 2015 pentru tratamentul hepatitei C a fost cel mai mic din Europa pentru medicamentul respectiv. "Vorbim de medicament fără interferon, un tratament fără dureri, un tratament fără reacții adverse, un tratament care a grad de vindecare de peste 99%. O să vă dau un exemplu, să facem o comparație. Cu două "Cumințenii ale Pământului", în 2016, zece mii de bolnavi de hepatita C ar fi fost vindecați", a afirmat Dragnea. Întrebat despre acuzele de "fraudă" la adresa guvernării PSD pe programul privind hepatita C, Dragnea a spus că actualul ministru al Sănătății spune "minciuni".

"Acest băiat care este reprezentantul unei mafii în Guvernul României crede că, continuând cu aceste 'petarde', mai poate păcăli instituțiile foarte mult. Chiar dacă există o rezervă în anumite instituții în a investiga aceste lucruri, la un moment dat se va rupe această vrajă. În 2015 a început un program, atunci era un singur furnizor, producător de medicamente. (...) S-a stabilit contractul pentru 5.000 de pacienți. (...) A început acel program în 2015, prețul negociat a fost cel mai mic din Europa, au intrat 5.700 de pacienți în program. Din toți cei care au încheiat tratamentul și care au fost investigați până acum, 99% au fost vindecați. (...) În 2016, programul era prevăzut să continue pentru includerea în program a celor cu gradul F3, cel puțin zece mii sau 15 mii. Banii au existat la Ministerul Sănătății, există și acum. (...) Nu există o explicație pentru care Ministerul Sănătății să nu fi demarat acest program. Mai mult decât atât, acum nu mai este doar un producător, sunt patru-cinci producători, deci negocierea poate să fie mult mai bună și prețul să fie mult mai mic. Ceea ce spune acest individ sunt numai minciuni. Aceste minciuni au picioarele foarte scurte, ca și cu HG-ul cu medicamentele", a spus Dragnea.

El a mai spus că nu se ocupă cu plângeri penale, întrebat dacă are în intenție un astfel de demers. "Eu nu mă ocup cu plângeri penale, dar am arătat aceste două exemple pentru că am văzut că lor le place să stea foarte mult cu penalii în gură. Și dacă tot vorbesc de penali, penali și penali, noi am început să prezentăm niște acțiuni guvernamentale care pot fi considerate penale. Aia trebuie să o facă procurorii când o să-și găsească timp", a mai declarat președintele PSD, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.