Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru: Senatul a adoptat reducerea numărului de parlamentari la 300

Inquam Photos / Octav Ganea
parlament vot maini mana

Senatul României a adoptat reducerea numărului de parlamentari la 300, anunţă preşedintele PMP, Eugen Tomac. Adoptarea a fost una tacită, adică nu s-a dat un vot, ci s-a depăşit termenul pentru dezbatere, dincolo de care legea se consideră adoptată automat în prima cameră sesizată. Tomac solicită majorităţii parlamentare să voteze iniţiativa în Camera Deputaţilor.

"Inițiativa legislativă a PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300 a fost adoptată tacit de către Senat. În plină campanie pentru un nou referendum, iată că este posibil să punem în aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlmanentari la 300. Chiar dacă tacit, chiar dacă atât de târziu.

Actuala putere are acum ocazia de a demonstra că nu doar mimează preocuparea față de respectarea voinței poporului exprimată prin referendum, ci chiar o face. Corect ar fi ca săptămâna viitoare să avem pe ordinea de zi, în plenul Camerei Deputaților, această inițiativă legislativă pentru a da votul final pentru adoptarea acesteia. Abia atunci vor fi credibili în mesajele pe care le transmit zilele acestea referitoare la referendumul convocat pentru 6-7 octombrie", scrie Tomac pe Facebook.

În 2009, la propunerea preşedintele Traian Băsescu, s-a desfăşurat referendumul consultativ pentru trecerea la parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari. Fiind un referendum consultativ, acesta nu a produs automat efecte. Legea de modificare a Constituţiei, pentru reducerea numărului de parlamentari, ar urma să fie supusă din nou unui vot la referendum, în cazul în care ar fi adoptată de Parlament.

CITEȘTE ȘI: Boala ficatului gras: indiciul care trebuie să te alarmeze .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.