Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură groaznică pentru Vladimir Putin în războiul strategic cu SUA

sua rusia

SUA și Rusia duc un război strategic pentru a-și consolida fiecare zonele de influență în lume. Cu toate acestea, la sugestia lui Donald Trump, care le cerea rușilor să reia cursa de înarmare nucleară, oamenii lui Vladimir Putin s-au văzut nevoiți să zică pas, pentru că Rusia nu dispune de fondurile necesare unei astfel de operațiuni.

Citește și: STENOGRAME - Liviu Dragnea rezolvă rapid o mare problemă

Citește și: De ce a întârziat Klaus Iohannis desemnarea unui premier/ ZVON

Vezi și: Liderul senatorilor PSD anunţă prima mare măsură în Justiţie

"În cei 25 de ani de la destrămarea Uniunii Sovietice, pe fondul suplimentării capacităţilor militare în apropierea frontierelor, Rusia a recurs ocazional la ameninţări nucleare ca reacţie la provocările din partea Statelor Unite. Dar reacţia de tăcere după recenta sugestie făcută de Donald Trump, preşedintele-ales al SUA, privind suplimentarea arsenalului nuclear american reflectă o realitate economică diferită pentru Rusia, una în care Kremlinul îşi dă seama că nu îşi permite să ţină pasul cu o nouă cursă a înarmării nucleare", notează Stratfor, informează Mediafax.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a transmis că Rusia nu va lua parte la o nouă cursă a înarmării, așa cum a venit semnalul din partea noului președinte al SUA, Donald Trump.

"În ultimii ani, Rusia s-a folosit de informaţiile despre suplimentarea arsenalului american pentru a justifica propriile activităţi de înarmare, dar efectele pe care le-a avut dezastruoasa politică a URSS din anii 1980 în privinţa cheltuielilor pentru apărare au impulsionat Moscova să ia o pauză. Tonul mai moderat al Rusiei nu înseamnă că va face vreun pas înapoi în materie de apărare, ci mai degrabă că Administraţia de la Kremlin nu vrea să repete istoria creşterii exagerate a cheltuielilor militare care au accelerat dispariţia URSS", subliniază Stratfor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.