Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ NĂPRASNICĂ a DNA în cazul unui fost şef ANAF - L-a trimis în judecată pentru luarea unei mite de 2,5 milioane de euro

wall-street.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Procurorii de la Secția de combatere a corupției l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe fostul şef al ANAF, Şerban Pop, la momentul faptei vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), pentru luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada 31 ianuarie - 23 decembrie 2008, Pop, vicepreședinte ANAF, ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 5.000.000 de euro din care ar fi primit în patru tranșe, în conturile unor companii off shore pe care le controla prin interpuși, suma de 2.500.000 de euro.

Banii ar fi fost primiți de inculpat, în perioada 08 septembrie -23 decembrie 2008, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, respectiv aprobarea unei soluții fiscale individuale anticipate (act administrativ) legată de o tranzacție încheiată între compania omului de afaceri și o societate de stat și a urgentării restituirii, către firma omului de afaceri, a sumei de 228.259.140 lei cu titlu de TVA.

După primirea sumei aferente rambursării, aproximativ jumătate din banii încasaţi de firma omului de afaceri ar fi fost transferaţi într-un cont deschis la o bancă din Ungaria, iar de aici către două firme offshore controlate de același om de afaceri. De acolo, 2.500.000 euro au fost transferaţi mai departe, în conturile unor firme offshore din Cipru controlate de inculpat, prin intermediar.

Procuororii DNA au dispus sechestru asigurător asupra bunurilor imobile deținute de Pop și au proprit sumele de bani prezente şi viitoare aflate în conturile deschise pe numele acestuia, până la concurenţa sumei de 2.500.000 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București cu solicitarea de menținere a măsurilor asigurătorii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.