Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru Fillon: Ancheta în cazul său a fost EXTINSĂ! Acuzații GRAVE

rfi.fr
Francois Fillon

Ancheta asupra posibilelor angajări fictive, care a condus la inculparea lui Francois Fillon, candidatul dreptei în alegerile prezidenţiale din Franţa, a fost extinsă la suspiciuni de "escrocherie agravată, fals şi uz de fals", a indicat marţi o sursă judiciară, citată de AFP.

Aşa cum a dezvăluit cotidianul Le Monde, Parchetul naţional financiar (PNF) a trimis judecătorilor de instrucţie la 16 martie un rechizitoriu suplimentar - acte de procedură permiţând extinderea anchetei -privind fapte de "escrocherie agravată, fals şi uz de fals".

Justiţia se întreabă, potrivit ziarului, dacă "soţii Fillon ar fi putut produce falsuri pentru a justifica salariile" cu care a fost remunerată Penelope, soţia candidatului.

Citește și: Liberalii au dat LOVITURA: Ce s-a întâmplat la alegerile din Olanda

Potrivit unei surse apropiate de caz, acest rechizitoriu urmează unei percheziţii efectuate în martie în Adunarea Naţională, după o primă vizită a anchetatorilor la sfârşitul lunii ianuarie, în cadrul investigaţiei PNF.

În cursul acestei a doua investigaţii, un număr de documente a fost ridicat, a precizat sursa.

Conform Le Monde, anchetatorii au găsit "foi semnate de Penelope Fillon", care relevă "diverse calcule de ore lucrate".

Anchetatorii se întreabă "dacă aceste calcule nu sunt falsuri, stabilite pentru a justifica a posteriori salariile plătite" Penelope Fillon şi de "consolida realitatea muncii sale de asistent parlamentar", una dintre problemele aflate în centrul investigaţiilor.

"Nu există nici cel mai mic fals în acest dosar", a contestat avocatul dnei Fillon, Pierre Cornut-Gentille, într-o declaraţie pentru AFP, denunţând o încălcare a confidenţialităţii investigaţiilor. "Nu avem ce explica înainte de a merge în faţa judecătorilor", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Francois Fillon a fost inculpat la 14 martie - o premieră în cazul unui candidat important la preşedinţia Franţei - pentru deturnare de fonduri publice, complicitate şi ascunderea de deturnare de fonduri, înşelăciune şi complicitate la abuz de bunuri sociale şi nerespectarea obligaţiilor declaraţiei în faţa Înaltei Autorităţi pentru transparenţa vieţii publice (HATVP).

Soţia sa a fost convocată de justiţie la 28 martie, pentru posibila punere sub acuzare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.