Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru patronul lui U Craiova 1948 SA: Bunurile lui Adrian Mititelu, sub sechestru

Maxima Sport
Adrian Mititelu

Lovitură primită de patronul lui U Craiova 1948 SA, Adrian Mititelu. Finanţiştii doljeni au cerut şi obţinut instituirea sechestrului pe bunurile inculpaţilor din dosarul „Maxitec“, printre care se află şi finanţatorul clubului din Liga 3, potrivit digisport.ro.

Potrivit portal-ul Ministerului Justiţiei, citat şi de Gazeta de Sud, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au pus sechestru pe bunurile a nouă inculpaţi, iar sumele sunt cuprinse între 19.600 şi 21 de milioane de lei. În acest dosar, Fiscul are de recuperat peste 23 de milioane de lei, aproximativ cinci milioane de euro la data faptelor.

Infracţiunile reţinute de procurorii DIICOT în acest dosar penal sunt de constituire a unui grup infracţional, evaziune fiscală, spălare de bani şi folosire cu rea-credinţă a bunurilor societății.

Adrian Mititelu ar fi comis infracţiunile în urmă cu peste un deceniu

Inculpaţii ar fi comis infracţiunile în perioada 2003 - 2006.

Ultimele acțiuni înainte de războiul final - Ce fac Iohannis și Dăncilă în ultima zi de campanie

„Inculpatul Mititelu Adrian a iniţiat şi constituit, în anul 2003, un grup infracţional organizat care a activat până în anul 2006, la care au aderat şi inculpaţii Ionescu Ştefan, Preoteasa Gigel, Negru Claudia, Joavină Gheorghe, Oprea Gigi, Daniel Roşianu, Trandafir Fănel şi Crăciunoiu Iancu, scopul asumat fiind comiterea în formă continuată de infracţiuni prin intermediul societăţilor comerciale din grupurile de firme Maxitec, respectiv Regional Media din judeţul Dolj“, au precizat anchetatorii.

Cinci dintre inculpaţi au fost acuzaţi şi pentru diminuarea capitalului social a două societăţi comerciale.

În cazul lui Adrian Mititelu, instanţa a pus sechestru până la concurenţa sumei de peste 21 de milioane de lei. "Dispune instituirea sechestrului asigurator asupra patrimoniului inculpatului Mititelu Adrian Marian până la concurenţa sumei de 21.609.279 de lei, la care se adaugă accesoriile fiscale calculate de la data producerii prejudiciului până la data achitării integrale a sumei datorate", se arată în hotărârea instanţei.

Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă şi ar putea afecta proiectul lui Mititelu de a construi un nou stadion pentru echipa sa, începând de anul viitor, în ”Balta Craioviței”.

Echipa lui Adrian Mititelu, U Craiova 1948 SA, este în fruntea clasamentului Seriei a IV-a din Liga 3, cu 35 de puncte după 13 etape, zece puncte deasupra locului secund.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.