Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban îl face praf pe liderul USR: 'Mi se pare deplasată decizia de a o invita pe Kovesi să fie candidat'

Inquam Photos / George Călin
miting pnl izvor

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat joi că i se pare neinspirată invitaţia adresată Laurei Codruţa Kovesi în USR, făcută de liderul Uniunii, Dan Barna, şi că acesta a vrut "să se lipească de imaginea fostei şefe DNA", decizia fiind una deplasată.

"Mi s-a părut chiar deplasată decizia preşedintelui USR de a o invita pe doamna Kovesi să fie candidat. Aproape că nu e nicio diferenţă între foamea de imaginea a lui Firea, care a încercat să fure din gloria lui Simona Halep şi tentativa lui Barna de a încerca să se lipească de imaginea doamnei Kovesi. Sunt nişte lucruri pe care nu le faci dacă ai o minimă experienţă politică. Nu poţi să câştigi imaginea de pe urma popularităţii cuiva care a dobândit popularitatea în altă zonă decât politică. Mi s-a părut complet neinspirat să câştigi imaginea de pe urma unei persoane care se află într-o situaţie dificilă, care a pierdut o poziţie. Îi faci rău printr-o asemenea declaraţie, dai pretext la toată propaganda care urmă Kovesi a făcut o justiţie selectivă. Doamna Kovesi nu era într-o situaţie în care să îi faci o asemenea ofertă", a afirmat Ludovic Orban într-o emisiune, la Realitatea Tv.

Citește și: Surpriză! Mihai Bendeac are un nou coleg: Cine va prezenta X Factor alături de el

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, marți, că i-a propus fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, să se înscrie în partid, afirmând că, în prezent, este prematur să spună dacă, în contextul în care va onora invitația, i se va propune și să fie candidata partidului la alegerile prezidențiale.

”Am avut un schimb de mesaje în care am asigurat-o de sprijinul și susținerea noastră. I-am spus că ușile USR îi sunt deschise. Dânsa mi-a mulțumit și pentru susținere. I-am spus că am văzut că a declarat că va rămâne procuror deocamdată. I-am spus că în măsura în care își dorește să facă pasul spre politică e binevenită în USR. A spus că va avea o perioadă de relaxare, că timp de cinci ani nu a avut concediu, după care vom mai vorbi”, a declarat pentru MEDIAFAX președintele USR, Dan Barna.

Citește și: Un titan turc investeşte milioane de euro în România: Ce fabrică va ridica în ţara noastră

Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a decis delegarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând de miercuri, 11 iulie 2018.

Citește și: Samsarii de mașini, „desființați” de Dacia! Gigantul a pus stăpânire pe România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.