Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

M 2022: Milioane de argentinieni au ieşit în stradă pentru a sărbători victoria selecţionatei Albiceleste

CNN
Messi Argentina

Milioane de persoane au invadat străzile odată cu fluierul final al partidei dintre Argentina şi Franţa, care a adus argentinienilor al treilea titlu mondial, capitala Buenos Aires fiind scena unei imense bucurii, informează AFP, potrivit Agerpres.

Toţi au vrut să fie acolo, să trăiască acest moment, atât de aşteptat după 36 de ani, care va rămâne de neuitat şi va conta din generaţie în generaţie. De la copii la adulţi, toţi au strigat, au dansat la unison.

"Am 35 de ani. Am aşteptat 35 de ani pentru a trăi acest moment. Nu-mi vine să cred. 35 de ani să aştepţi acest vis de o viaţă", a strigat un suporter cu drapelul argentinian în jurul gâtului.

"Iubim fotbalul, iubim Argentina. Sunt fericită şi fericită să văd oamenii fericiţi. Bucuroasă că această ţară avansează, în ciuda tuturor lucrurilor, în ciuda economiei, toţi putem merge înainte", a adăugat o suporteră.

În centrul Buenos Aires-ului, pe o suprafaţă de 2 km pătraţi, circulaţia a fost interzisă, în timp ce focurile de artificii luminau cerul.

"Este multă bucurie pentru toată ţara. O meritam", a adăugat un alt fan.

Selecţionata Argentinei a cucerit al treilea său titlu mondial după ce a învins Franţa cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, duminică seara, în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, în care scorul a fost egal, 3-3 (2-0, 2-2), la capătul prelungirilor, pe Lusail Stadium din Al Daayen.

Echipa Albiceleste şi-a trecut în palmares astfel al treilea său titlu mondial, după cele obţinute în 1978 şi 1986.

Lionel Messi (23 - penalty, 109) şi Angel Di Maria (36) au marcat pentru Argentina, în timp ce fenomenalul Kylian Mbappe a înscris toate golurile Franţei (80 - penalty, 81, 118 - penalty). La loviturile de departajare, Messi, Dybala, Paredes şi Montiel au fost cei care au adus trofeul aproape, de la francezi marcând Mbappe şi Kolo Mouani, în timp ce Coman şi Tchouameni au ratat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.