Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE, atenţionare de călătorie: cod portocaliu de ploi abundente şi vânt în Bosnia-Herţegovina

mae

Cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Bosnia şi Herţegovina sunt informaţi că autorităţile locale au emis un cod portocaliu de ploi abundente şi intensificări ale vântului pe întreg teritoriul acestui stat, în perioada 21-22 decembrie 2019, anunță AGERPRES.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de Ministerul Afacerilor Externe, prognozele indică şi precipitaţii de 60-100 l/mp, cu intensificări ale vântului până la 80 km/h, mai accentuat în zonele centrale şi nordice ale ţării.

De asemenea, din cauza nivelurilor foarte ridicate de poluare atmosferică cu pulberi în suspensie (de tipul PM 2,5), autorităţile au instituit măsuri de limitare a activităţilor economice în Cantonul Sarajevo, printre care: interdicţia de tranzitare a oraşului pentru vehiculele care depăşesc 3,5 tone, pe axul principal (Bascarsija - Nedzarici); interdicţia accesului autovehiculelor cu norme de poluare EURO 2 sau mai poluante, în municipalităţile Stari Grad, Centar, Novi Grad, Novo Sarajevo şi Ilidza.

Citeşte şi: EXCLUSIV! CE miniştri cu greutate SE LĂUDA Sebastian Vlădescu că are la degetul mic - A încasat milioane de euro spunând că bani vor ajunge și la unul dintre ei

MAE recomandă consultarea paginii de internet: https://www.airnow.gov/index.cfm?action=airnow.global_summary#Bosnia_and_Herzegovina$Sarajevo, pentru detalii actualizate din oră în oră referitoare la nivelul de poluare cu pulberi în suspensie.

"Din cauza configuraţiei reliefului şi a condiţiilor climaterice specifice zonelor depresionare, oraşul Sarajevo este afectat pe perioada sezonului rece de valori ridicate ale poluării atmosferice, cu depăşiri periculoase ale nivelului de pulberi în suspensie, pe întreaga durată a iernii", precizează sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +38733668893 şi +38733214022, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Bosnia şi Herţegovina: +38761428354.

Citeşte şi: MARTOR CHEIE în dosarul Vlădescu audiat în SUA - Unul dintre cei la care ajungeau banii 'datoraţi' de austrieci avea sarcina de a nu lăsa nicio dovadă scrisă

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://sarajevo.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi aminteşte că cetăţenii români din străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" cu informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.