Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE face demersuri pentru repatrierea unui minor, cetățean român, dintr-o tabără de refugiați din Siria

refugiati

Ministerul Afacerilor Externe transmite că urmărește cazul unui cetățean minor român aflat într-o tabără de refugiați de pe teritoriul Siriei din momentul semnalării acestuia în data de 4 iunie. MAE face demersuri în vederea preluării în custodie și repatrierii în siguranță a minorului.

"Ministerul Afacerilor Externe are în atenție cazul în desfăşurare al cetățeanului român minor aflat într-o tabără de refugiați de pe teritoriul Republicii Arabe Siriene, încă din momentul semnalării acestuia în data de 4 iunie 2019. Cazul este gestionat de către Celula de Criză interinstituțională, fiind întreprinse o serie de demersuri pe lângă autoritățile siriene și irakiene pentru stabilirea unei soluții favorabile de finalizare a acestui caz și repatrierea în siguranță a minorului. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au iniţiat acţiuni pe lângă Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie", arată un comunicat al MAE.

Citește și: Gabriela Firea face un anunț important! Proiectul care vizează vinietele se schimbă-Cine va plăti

Potrivit sursei citate, reprezentanții MAE cu experienţă în domeniu au avut întâlniri inclusiv cu reprezentanții Societății Naționale de Cruce Roșie din România, precum și cu reprezentanții Comitetului Internațional al Crucii Roșii din Republica Arabă Siriană.

Ministerul Afacerilor Externe întreprinde o serie de acțiuni și demersuri în vederea preluării în custodie și repatrierii în siguranță a cetățeanului român minor, potrivit reprezentanților ministeriali.

"Având în vedere că avem de-a face cu un caz sensibil aflat în plină desfăşurare, MAE adresează rugămintea ca situaţia să fie tratată cu maximă responsabilitate şi prudenţă în spațiul public de către toate instituțiile implicate, inclusiv de către reprezentanții mass-media, în limitele legii şi cu respectarea principiului democratic al libertăţii de exprimare. Adresăm această rugăminte pornind de la interesul superior al minorului şi de la conştientizarea faptului că viaţa şi siguranţa unui cetăţean român – mai ales minor fiind – trebuie să prevaleze faţă de orice alte considerente", transmite Ministerul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.