Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistraţii STRÂNG RÂNDURILE, după apariţia 'listei negre' a Comisiei Europene! Asociaţia Magistraţilor, solidară cu demersul CSM

magistrati

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) a anunţat, miercuri, că susţine demersul Secţiei pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de a transmite Comisiei Europene o scrisoare în care să ceară clarificări referitoare la solicitările de informaţii cu privire la anumite cazuri de corupţie.

Citeşte şi: Andronic dă startul RĂZBOIULUI cu Kovesi, după acuzaţiile şefei DNA: ‘Doamna Kovesi poate fi, eventual, MINCINOASĂ...’

"În primul rând, în deplin acord cu Secţia pentru judecători, AMR îşi exprimă convingerea cu privire la rolul Comisiei Europene în evaluarea progreselor României în domeniul justiţiei, dar, în acelaşi timp, astfel cum Secţia pentru Judecători a punctat, nu poate fi ignorată dezbaterea publică angajată de apariţia în spaţiul public a documentului purtând data de 10 octombrie 2012 şi transmis Ministerului Justiţiei de către Comisia Europeană", se arată într-un comunicat al AMR remis, miercuri, AGERPRES.

Conform sursei citate, AMR apreciază orice demers care reafirmă necesitatea respectării garanţiilor unei Justiţii independente.

Citeşte şi: ALERTĂ - Percheziţii MASIVE ale DIICOT: O grupare de traficanţi de droguri iniţiată de un JANDARM a fost DESTRUCTURATĂ

"Astfel cum AMR a subliniat în repetate rânduri, independenţa puterii judecătoreşti nu este un scop în sine, nu este un privilegiu de care beneficiază judecătorii, cu titlu individual şi personal, ci se justifică pe deplin prin necesitatea de a le permite să îşi îndeplinească misiunea", se precizează în comunicat.

AMR subliniază că nu poate susţine în acest moment, raportându-se strict la conţinutul scrisorii din data de 10 octombrie 2012, că solicitările Comisiei Europene aduc atingere principiului independenţei Justiţiei, dar nici nu poate trata cu indiferenţă acţiuni care au potenţialul de a încălca această independenţă.

Citeşte şi: Scandal MONSTRU la Primăria Capitalei! Nicuşor Dan, EVACUAT de agenţii de pază de la ședința Consiliului General al Capitalei / VIDEO

"O asemenea perspectivă nu înseamnă că magistraţii se consideră infailibili, nici că independenţa puterii judecătoreşti este un scut faţă de lume şi nici că ar fi o calitate personală! Ci înseamnă că avem dreptul să primim lămuriri, clarificări, explicaţii suplimentare înainte de a formula o concluzie şi de a decide asupra acţiunilor de urmat", se mai arată în comunicatul AMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.