Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solidaritate fără precedent: Mai multe țări cu care Turcia are relații tensionate au oferit ajutor după cutremurul devastator

twitter
cutremur turcia

Mai multe țări care au relații tensionate cu Turcia au anunțat că vor oferi ajutor după cutremurul devastator de luni dimineața.

Ofertele de ajutor au fost făcute în ciuda relațiilor tensionate la nivel diplomatic. Grecia, vecina Turciei, și alte țări din regiune s-au oferit să trimită asistență în regim de urgență pentru a contribui la eforturile de salvare în sud-estul țării și în nordul Siriei.

„Grecia își mobilizează resursele și va acorda asistență imediată... suntem profund întristați de dezastrul provocat de cutremur", a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis, potrivit Sky News.

Și președintele israelian, Isaac Herzog, a oferit ajutor.

„Statul Israel este întotdeauna pregătit să trimită ajutor prin orice mijloace posibile. Inimile noastre sunt alături de familiile și poporul turc care suferă în aceste momente dureroase", a spus Herzog.

Ministerul egiptean de Externe a declarat că și Egiptul va oferi asistență. Cutremurul din Turcia a fost simțit și la Cairo.

Ajutor a fost oferit de numeroase țări din întreaga lume. Până în prezent, s-a confirmat că peste 640 de persoane au murit și alte aproximativ 3.000 au fost rănite în Turcia și Siria, în urma cutremurului cu magnitudinea 7,8.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.