Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu îi îndeamnă pe români să economisească energie electrică pentru R. Moldova: 'Dacă ar face un efort, această cantitate ar fi suficientă!'

Președinția Republicii Moldova
Maia Sandu

Președintea Republicii Moldova susține că țara sa trece printr-o „provocare zilnică” să asigure furnizarea energiei electrice „pentru ziua următoare”. Dacă inclusiv consumatorii din România ar face un efort pentru a economisi puțin, această cantitate economisită ar fi suficientă pentru Republica Moldova, transmite Maia Sandu.

De la ce a început criza?

„Pentru că nu mai putem cumpăra energie electrică din Ucraina, așa cum cumpăram anterior, pentru că nu mai avem un contract pentru luna noiembrie cu Cuciurgan (n. r.: centrala de energie), inclusiv din cauză că Rusia a micșorat volumul de gaze furnizat Republicii Moldova, din aceste motive avem nevoie de surse alternative pentru energie electrică”, a spus Maia Sandu, într-un interviu pentru G4media.ro.

Au nevoie de cantități mai mari

„Eu cred că dacă inclusiv consumatorii din România ar face un efort pentru a economisi puțin, această cantitate economisită ar fi suficientă pentru Republica Moldova, pentru ca noi să putem să depășim care este consumul estimat de energie electrică al Republicii Moldova.

România ne furnizează anumite cantități, dar vom avea nevoie de cantități mai mari. Acest subiect l-am discutat cu domnul președinte Iohannis și cu domnul prim-ministru și ambii au promis să caute soluții”, a mai transmis Maia Sandu în interviu.

Context

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit-o marţi la Palatul Cotroceni pe Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată în vizită la Bucureşti. Discuţiile s-au concentrat, cu prioritate, asupra măsurilor consistente de sprijin din partea României pentru depăşirea crizei energetice din Republica Moldova. Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat sprijinul pentru demersurile autorităţilor de la Chişinău de reformare a sistemului energetic al Republicii Moldova, în conformitate cu angajamentele asumate în relaţia cu Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.