Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maimuțele din casa lui Nuțu Cămătaru au ajuns la Grădina Zoologică din Târgu Mureș

New Scientist
maimute clonate

Trei maimuțe macac și cele două exemplare de coati ale lui Nuțu Cămătaru au ajuns, luni dimineață, la o grădină zoologică din Târgu Mureș. Animalele nu au fost eliberate în natură deoarece au trăit până în prezent în captivitate și, cel mai probabil, nu ar fi putut să-și procure singure hrana, potrivit Mediafax.

Cele trei maimuțe macac și două exemplare de coati ale lui Nuțu Cămătaru au fost transferate la grădina zoologică din Târgu Mureș.

„Cele trei exemplare de macac, dar și cele două exemplare de coati au ajuns cu bine în această dimineață (luni, n.r.) la Grădina Zoologică Târgu Mureș. Azi noapte au fost tranchilizate de medicul Ovidiu Roșu de la Centrul Visul Luanei, au fost urcate în mașina ASPA și transportate către Grădina Zoologică Târgu Mureș”, a declarat Cătălina Trănescu, reprezentant ASPA.

La casa lui Cămătaru a fost găsită și o cămilă, dar a rămas la domiciliu.

Citește și: Gheorghe Dincă s-a confesat colegilor de celulă: 'Băi, băieți, când arzi un cadavru...'

„Pentru cei care au întrebat de ce nu au putut fi eliberate în natură - vorbim de maimuțe care au trăit în captivitate de la o vârstă fragedă, astfel încât ar fi foarte greu să se adapteze la viața din natură. Cel mai probabil nu ar putea să și procure singure hrană și sfârșitul lor nu ar fi unul fericit”, a mai explicat sursa citată.

Autoritățile au efectuat percheziții la domiciliul lui Cămătaru după ce o maimuță macac a fost capturată în Sectorul 5 al Capitalei, fiind deschis dosar penal în acest sens (pentru nerespectarea regimului de conservare a habitatului natural). La domiciliul acestuia au fost găsite alte două maimuțe macac și două exemplare de coati, dar și o cămilă.

La perchezițiile de săptămâna trecută au participat reprezentanți ai Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) și ai Gărzii de Mediu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.