Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Majoritatea elevilor admişi la Colegiul Naţional Militar 'Mihai Viteazul' din Alba Iulia sunt fete

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Mai mult de o jumătate dintre cei 120 de elevi admişi în acest an la Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, proveniţi din 24 de judeţe şi municipiul Bucureşti, sunt fete, una dintre acestea având şi singura medie de 10.

"120 de elevi din 24 de judeţe şi din municipiul Bucureşti au fost admişi în acest an în Colegiul Naţional Militar 'Mihai Viteazul' din Alba Iulia. Din numărul total al candidaţilor admişi, 63 sunt fete, iar 57 băieţi", se menţionează într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES, de instituţia de învăţământ militar, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Un jurnalist american răstoarnă situația! Covid-19, o boală vasculară! Detalii care dau peste cap ceea ce se știa

Potrivit sursei citate, cei mai mulţi elevi provin din judeţele Alba (27), Hunedoara şi Mureş (câte 10), Maramureş (9), Cluj (8), Argeş, Sălaj şi Timiş (câte 6). Restul elevilor admişi provin din Bistriţa Năsăud, Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Bihor, Braşov, Covasna, Gorj, Arad, Bacău, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Harghita, Iaşi, Olt, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

Elevii admişi în acest an la colegiul militar din Alba Iulia au avut medii de admitere cuprinse între 9,15 şi 10. La fete, prima medie a fost 10, iar la băieţi 9,99. Media de admitere s-a calculat ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care a avut o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V - VIII, care a avut o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Colegiile militare din România şcolarizează şi fete începând din anul 2001. Până în 2016, fetele au avut la dispoziţie, la Colegiul din Alba Iulia, câte 20 de locuri, iar băieţii, câte 100. Din 2017, fetele nu mai concurează pe un număr fix de locuri, nemaifiind distincţie între ele şi băieţi, candidând astfel ''la comun".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.