Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mănăstirea din satul natal al Patriarhului și-a serbat hramul

basilica.ro
ps daniel

Sfântul Ştefan cel Mare ne învaţă „să apărăm și noi dreapta credință, să fim ctitori de lăcașuri sfinte, să iubim Biserica și să mărturisim credința pe care Mântuitorul Hristos ne-a lăsat-o”, a evidenţiat Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul la hramul Mănăstirii Dobreşti din judeţul Timiş.

Aşezământul monahal, ctitorie a Patriarhului Daniel, are printre ocrotitori pe Sfântul Ştefan cel Mare. Celelalte hramuri sunt: Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul.

Sfânta liturghie a fost oficiată vineri, 3 iulie, de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului, în subsolul noii biserici a mănăstirii, informează Basilica.ro.

În cadrul slujbei au fost rostite rugăciuni pentru părinţii Patriarhului Daniel, Stela și Alexie, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corala „Theophoros” din Timișoara, condusă de diac. Dr. Ionuț Ardereanu.

În cuvântul său de învăţătură, Preasfinţitul Părinte Emilian le-a vorbit credincioșilor despre viaţa şi activitatea domnitorului Ștefan cel Mare şi a evidențiat cât de important este ca și noi să ne arătăm vrednici urmași ai sfântului domnitor, mărturisindu-ne credința în Domnul Hristos în această lume și sporind în săvârșirea binelui.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Emilian a transmis preoților și credincioșilor prezenți binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan.

Aşezământul monahal din Dobreşti, comuna Bara, a fost înfiinţat în data de 9 iulie 2003 la iniţiativa Preafericitului Părinte Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Piatra de temelie a fost sfinţită în data de 23 octombrie 2005.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.