Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mandat de arestare internațional, emis în Nicaragua pe numele actorului argentinian Juan Darthés, acuzat că ar fi violat-o pe actrița Thelma Inés Fardin

SKY NEWS
europol arestare mandat

Un mandat de arestare internațional a fost emis în Nicaragua, pe numele actorului argentinian Juan Rafael Pacifico Dabul, cunoscut ca Juan Darthés, ce a fost acuzat că ar fi violat-o pe actrița Thelma Inés Fardin în anul 2009, când aceasta avea 16 ani, potrivit elnuevoherald.com, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Ultimă oră! Ajutoare de urgență aprobate de Guvernul Dăncilă! Cine va beneficia de bani

Un judecător din Nicaragua a făcut solicitarea către Interpol. "Se impune emiterea mandatului de arestare internațională pe numele lui Darthés, în vârstă de 55 de ani, care se afla în Brazilia", a spus judecătorul Celso Urbina în documentul adresat Interpol.

Nicaragua și Brazilia nu au încheiate acorduri de extrădare, dar, dacă Darthés este arestat, justiția din Nicaragua poate cere Braziliei să gestioneze cazul, în conformitate cu legile țării.

În urmă cu două săptămâni, avocatul lui Darthés i-a cerut judecătorului Urbina să nu emită un mandat de arestare pe numele actorului, care locuiește în Brazilia.

Mai mult decât atât, avocatul i-a cerut judecătorului să investigheze trecutul lui Fardin, astfel încât să elimine îndoielile cu privire la incident.

Actorul argentinian le-a cerut autorităților din Nicaragua să solicite o copie integrală a dosarului lui José Luis Fardin, tatăl actriței, acuzat de abuz sexual.

Totodată, Darthés a subliniat că are 35 de ani de viață publică, 25 de ani de căsătorie, este tatăl a doi copii și că nu are antecedente penale în Argentina. El a pledat nevinovat, susținând că este acuzat pe nedrept și că această "plângere falsă" i-a cauzat un prejudiciu ireparabil, "chiar dacă în timpul procesului își dovedește nevinovăția".

Citește și: Dezvăluire: Trei publicații cunoscute au pus la bătaie banii proprii pentru a face publicitate PNL-ului

Potrivit plângerii, Darthés ar fi violat-o pe actriță într-un hotel din Managua, în 2009, în timpul unui turneu pentru promovarea serialului "Patito Feo: El show más lindo", din distribuția căruia amândoi au făcut parte. Procesul lui Darthés a început în decembrie 2018, când cazul a ajuns la Parchetul din Nicaragua.

Fardin a făcut public cazul printr-un videoclip, după ce a depus plângerea penală. Cazul a șocat Argentina, dar actorul a declarat într-un interviu că "nu a violat niciodată pe nimeni".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.