Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marșul pentru viață, în sute de oraşe: 'Nu cerem interzicerea avortului, ci cunoașterea realității și deschiderea inimilor'

marsul pentru viata 2018

A opta ediţie naţională a Marșului pentru viață are loc sâmbătă, 24 martie 2018, în peste 100 de oraşe din România, cu mesajul "O lume pentru viață". În Bucureşti, adunarea participanților se face la ora 11.00, în Parcul Unirii. La ora 12.00 se pleacă pe traseul Parcul Unirii – Parcul Tineretului. În total, 300 de oraşe din România şi Republica Moldova organizează Marşul pentru viaţă 2018.

Măsura responsabilității și dezvoltării unei societăți este dată de măsura protejării vieții fiecărui membru al ei. Dreptul la viață, libertate și demnitate ale omului nu încep și nu se acordă de la un anumit nivel financiar, intelectual, de sănătate ori al vârstei, ci sunt date de faptul că suntem oameni, iar oameni suntem din momentul concepției. România de azi și de mâine include copiii născuți și nenăscuți. (...)

A fi pro-viață înseamnă a fi pro-știință, pro-femeie, pro-copil, pro-sprijin. Să ne deschidem inimile față de femeile în criză de sarcină! Cel mai adesea, în spatele unui avort la cerere se află o dramă ignorată de cei din jur. Dacă vrem ca românii și România să aibă un viitor, este nevoie să sprijinim femeile în criză de sarcină. Astfel, ele vor alege ce este mai bine pentru copiii lor. A da viață și a sprijini viața semenilor au fost valori consacrate în istoria românilor. Doar ideologia comunistă a valorizat și a cerut uciderea semenului, când acesta era considerat un dușman care stă în calea fericirii. Comunismul a legalizat și apoi a restricționat avortul la cerere ignorând, în ambele situații, mamele și copiii, singurul interes fiind ideologia, respectiv nevoia de forță de muncă. De aceea, nu cerem interzicerea avortului, ci cunoașterea realității și deschiderea inimilor", precizează Alexandra Nadane, președintele Asociației Studenți pentru viață, care organizează evenimentul din Bucureşti.

Marșul pentru viață este la a VIII-a ediție națională. În lume, Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată la Washington. D.C., în 22 ianuarie 1974. În România, a fost organizat pentru prima dată la Timișoara, în 2008.

Evoluția numărului de organizatori ai MPV în ultimii ani:

2013 – 23 de orașe din România;

2014 – 40 de orașe din România;

2015 – 79 de orașe (77 din România, 2 din Republica Moldova);

2016 – 130 de orașe (110 din România, 20 din Republica Moldova);

2017 – 287 (138 de orașe din România și 149 localități din Republica Moldova).

Marșul pentru viață este neconfesional și apolitic. Organizatorii locali sunt independenți unii de alții. În București, Marșul pentru viață 2018 „O lume pentru viață” este organizat de către Asociația Studenți pentru viață și va avea loc sâmbătă, 24 martie.

Adunarea participanților se face la ora 11, în Parcul Unirii. La ora 12 se pleacă pe traseul Parcul Unirii – Parcul Tineretului. Marșul este urmat de concertul Live for Life (Parcul Tineretului, intrarea Șincai, ora 13), susținut de Aurelian Temișan și de formația Feedback Band și prezentat de Ioana Picoș.

Vezi şi: Trucuri de părinte: Cum să înveţi copilul care e stânga şi care e dreapta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.