Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marco Rubio si John McCain au castigat in alegerile primare si vor candida pentru un noi mandate

marco rubio

Senatorii republicani Marco Rubio (Florida) si John McCain (Arizona), precum si membra democrata a Camerei Reprezentantilor, Debbie Wasserman Schultz (Florida), si-au invins rivalii in primarele de marti si au primit dreptul de a candida pentru un nou mandat, relateaza Associated Press, potrivit News.ro.

Desi era favorit in sondaje, McCain s-a confruntat anul acesta cu o opozitie mai puternica decat de obicei – o consecinta a cursei imprevizibile si extrem de dure a campaniei pentru alegerile prezidentiale, care intra pe ultima suta de metri.

McCain, care a fost ales pentru prima data in Senat in 1986 si a fost candidat al partidului sau la alegerile prezidentiale din 2008, cand a fost infrant de Barack Obama, l-a avut marti drept principal contracandidat pe conservatorul Kelli Ward, care a insistat pe parcursul campaniei electorale pe relatia sa dificila cu Donald Trump.

Anul trecut, Trump a sugerat ca meritele lui McCain ca veteran al razboiului din Vietnam sunt exagerate, iar luna aceasta, candidatul republican la presedintie a refuzat ca il sustina pe senatorul de Arizona pentru un nou mandat, acuzandu-l ca nu a facut “o treaba buna” pentru veterani.

Senatorul de Arizona trebuie sa se pregateasca acum pentru o cursa dificila impotriva actualei reprezentante democrate Ann Kirkpatrick inainte de alegerile din 8 noiembrie, cand mandatul sau va fi pus in joc.

In plus, el reprezinta un partid al carui candidat la prezidentiale a obtinut cel mai scazut nivel de sustinere in randul minoritatilor din istorie, in conditiile in care, in 2012, alegatorii din minoritati au reprezentat 28% din electoratul Arizonei.

Intr-un interviu acordat NBC News, citat de News.ro, McCain a respins ideea ca trebuie sa se distanteze de Trump, pe care l-a sustinut in cele din urma: “Oamenii din Arizona ma cunosc (…), ma cunosc cu totii foarte bine, sunt aici de multi ani. Deci nu cred ca aprecierea lor este afectata de ordine altceva in afara de modul in care ma vad pe mine”.

In Florida, Marco Rubio, fost candidat la investitura republicana pentru alegerile prezidentiale, care s-a razgandit dupa ce promisese ca nu va incercat sa obtina un nou mandat de senator, a castigat detasat marti in fata rivalului sau Carlos Beruff. El va intra acum in cursa finala pentru a-si pastra locul in camera superioara a Congresului.

Potrivit sondajelor, Rubio il va infrunta pe democratul Patrick Murphy.

Wasserman Schultz, fosta lidera a Comitetului National Democrat, a castigat la randul sau primarele democrate organizate marti, pentru a primi dreptul sa candideze la un nou mandat ca reprezentant al Floridei in camera inferioara a legislativului.

Wasserman Schultz a fost nevoita sa demisioneze de la conducerea Partidului Democrat in luna iulie, pe fondul acuzatiilor ca ea si alti oficiali din formatiune i-au zadarnicit intentionat sansele candidatului la investitura Bernie Sanders, rivalul lui Hillary Clinton.

Sanders l-a sustinut in cursa din Florida pe rivalul lui Wasserman Schultz, Tim Canova, iar sustinatorii senatorului de Vermont au donat aproape patru milioane de dolari pentru campania acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.