Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie a depășit, pentru prima oară din februarie, pragul de 10.000 de cazuri, pe fondul unei intensificări a variantei indiene

smartradio.ro
Boris Johnson

Autorităţile sanitare britanice au înregistrat 11.007 contaminări cu noul coronavirus joi, un bilanţ zilnic care a depăşit pentru prima oară - din februarie - pragul de 10.000 de cazuri, pe fondul unei intensificări a variantei indiene a SARS-CoV-2 (delta), relatează AFP, potrivit news.ro.

Situaţia sanitară din Regatul Unit, cea mai îndoliată ţară din Europa, cu 127.945 de morţi din cauza covid-19, s-a îmbunătăţit în primăvară, în urma unei carantine îndelungate şi unei campanii de vaccinare foarte eficiente.

Însă sentimentul victoriei împotriva virsului este umbrit de o degradare puternică a situaţiei în ultima perioadă.

Această tendinţă, marcată de o creştere cu 33,7% a contaminărilor într-o săptămână, a obligat luni Guvernul lui Boris Johnson să amâne cu patru săptămâni ridicarea totală a restricţiilor sanitare.

Un studiu publicat joi de către Imperial College London şi Ipsos MORI arată o ”creştere exponenţială” a contaminărilor în toată Anglia - în principal la categoriile de vârstă nevaccinate.

Aceste date sugerează că aceste cazuri se dublează din 11 în 11 zile.

Cercetătorii au testat 109.000 în perioada 20 mai-7 iunie şi au constatat o creştere cu 50% a infectărilor faţă de faza precedentă de testare, în perioada 15-aprilie-3 mai.

Cu toate acestea, rata mortalităţii rămâne slabă - joi s-au înregistrat 19 morţi din cauza covid-19 -, iar vaccinurile anticovid sunt considerate foarte eficiente în prevenirea formelor grave de covid-19 cauzate de noile variante ale SARS-CoV-2.

”80% dintre toţi adulţii din Regatul Unit au primit, până acum, cel puţin o doză de vaccin”, şi-a exprimat satifacţia, joi, într-un mesaj postat pe Twitter, premierul Boris Johnson, care a îndemnat ”să continuăm pe această cale”.

În prezent, 58% dintre britanicii adulţi au fost vaccinaţi cu două doze de vaccin împotriva covid-19, însă autorităţile au redus de la 12 la opt săptămâni distanţa între vaccin şi rapel, în vederea vaccinării a două treimi dintre adulţi până la 19 iulie, data la care este prevăzută ridicarea ultimelor restricţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.