Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marko Attila își bate joc de cățelușii de pluș ai diplomației românești

Au trecut 149 de zile de când Marko Attila a fugit în Ungaria și abia acum DNA i-a cerut arestarea în lipsă. Mai bine mai târziu decât niciodată. Între timp, cazul lui Marko Attila a devenit telenovela batjocurii la adresa justiției române, cu demisii trimise pe mail, cu amestecul Ungariei în justiția din România și cu marea formațiune europeană UDMR, curtată de toate partidele vechi, dar care combate în mod oficial domnia legii.

De la cererea de arestare până la punerea ei în practică este, însă, cale lungă. Acum vom vedea cum va interveni Guvernul de la Budapesta în mod fățiș pentru a-l ascunde pe Marko Attila de răspunderea în fața legii. Ministrul Aurescu are programată o vizită oficială în Ungaria în luna mai. Se va mai duce, în condițiile în care statul maghiar ascunde un infractor de rang înalt evadat din România?

Cazul Marko Attila ne arată cât de slab este statul român în relațiile internaționale, cum își permite oricine să ne dea peste nas ca și cum am fi o țară de mâna a treia. Dar acest lucru se întâmplă din cauza noastră, pentru că permitem acest tratament. Ia să fi ascuns Ungaria un infractor căutat de statul german sau francez, să vedeți ce scandal internațional se isca! Autoritățile române sunt însă niște pudeli care se gudură, neștiind nici să latre, nici să muște. Cât timp România va fi păzită de bișonii actuali ai diplomației românești, gardul legii și al suveranității acestei țări va fi ca și inexistent.

Statul român are nevoie să treacă de la nivelul în care e reprezentat de cățeluși de pluș la cel în care să fim apărați de ciobăneștii mioritici, câinii care se bat cu ursul. Partidul România Unită este singurul partid capabil să genereze o diplomație a respectului de țară și a afirmării puternice a României în lume. De cățelușii diplomatici puși de celelalte partide să facă frumos în lesă ne-am săturat...

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.