DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Medicii se revoltă împotriva DSP, după ce li se cere reorganizarea spitalelor: 'Eu am înţeles adresa asta ca venită în iureş, dar nu că ne-a cerut cineva'

Facebook
medic doctor spital

Toate spitalele de stat din Capitală trebuie să aibă circuite separate pentru pacienţii cu Covid 19. Medicii spun însă că reorganizarea unităților medicale nu este ușor de făcut.  Toţi managerii de spitale din Capitală analizează solicitarea primită joi din partea DSP în care scrie că trebuie să existe circuite separate pentru pacienţii cu Covid 19. Reorganizarea însă nu se poate face peste noapte.

Citește și: Traian Băsescu îl SPULBERĂ pe Klaus Iohannis pentru gestionarea crizei Covid: 'Încearcă să câștige voturi cu un rânjet pe față. Este de un ridicol nemaipomenit'

Președintele Colegiului Medicilor București, Gheorhe Borcean, crede că cea mai mare problemă a spitalelor în momentul de față este „în rezolvarea şi conştientizarea pericolului epidemiologic dacă nu sunt respectate normele şi dacă nu sunt alcătuite bine circuitele de funcţionare a acelor spitale, şi lucrul ăsta se va întâmpla, împreună cu epidemiologii, cu medicii infecţionişti care vor zice uite, aici se va trage o uşă de termopan, dincolo va fi acces pe scara aia şi nu pe cealaltă, aici va fi camera de îmbrăcare, dincolo de decontaminare, acolo mijloacele celelalte”, informează Mediafax.

Citește și: Medicul Virgil Musta, semnal de alarmă: 'Este un moment dificil!’

Medicul Florin Bica de la Spitalul Bagdasar Arseni, de exemplu, susține că unitatea sanitară este monobloc, iar reorganizarea circuitelor nu este simplă deloc.

„Spitalul va încerca să satisfacă solicitarea, dar să nu uităm următorul lucru, că noi suntem spital de urgenţă. În momentul de faţă sunt 236 de pacienţi internaţi cu o patologie variată, ortopedică, chirirgicală, cardiologică, neuro-chirurgicală, iar capacitatea noastră de internare este oricum redusă din cauza zonelor de izolare pe care le avem şi care respectă condiţiile legale actuale. Asta se analizează în momentul de faţă, soluţiile cele mai bune astfel încât să nu împietăm şi tratamentul bolnavilor care au nevoie urgentă de tratament coerent, dar să şi putem face faţă”, spune dr. Florin Bica, purtător de cuvânt al Spitalului Bagdasar Arseni din Capitală.

La Spitalul Universitar, medicul Adriana Nica a cerut din vreme organizarea acestor circuite, încă din martie, pe când încă era manager al spitalului, şi spune chiar că acest lucru a fost solicitat prin lege.

„Spitalele erau obligate prin Ordinul de Ministru care s-a publicat la 31 martie 2020 să aibă în vedere să aibă în vedere această relocare şi formare de circuite speciale. Pot fi organizate. Nu pot fi organizate la fiecare etaj spre exemplu, dar pot fi organizate. Acolo unde spaţiul permite, sigur că pot fi organizate circuite”, consideră Adriana Nica, medic de ATI la Spitalul Universitar.

Citește și: Klaus Iohannis, SOMAT de activiștii de mediu: 'România este una dintre cele mai afectate țări din UE când vine vorba de schimbările climatice'

Documentul de la DSP pentru reorganizarea circuitelor a ajuns și la Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie „N. Robănescu” din Capitală.

„Sigur că am primit această hârtie, înţelegem de ce ne-a fost trimisă şi nouă, pentru că aşa se trimite, se trimite tuturor spitalelor. La noi nu se poate pentru că este un spital mic, de 116 paturi, copii cu boli cronice, aici sunt primiţi copiii cu boli cronice din Programul Naţional Amiotrofie Spinală Progresivă, o fiolă de tratament costă 70.000 de euro, deci nu-şi poate permite nimeni. Eu am înţeles adresa asta ca venită în iureş, dar nu că ne-a cerut cineva”, spune conf. dr. Liliana Pădure de la Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie „N. Robănescu” din Capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.