Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membru al Comisiei pentru Controlul activității SRI: Liviu Dragnea a semnat protocol de colaborare cu SRI / DETALII

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dragnea

O informație de senzație este furnizată astăzi de un  membru al Comisiei pentru Controlul SRI. Este vorba de deputatul Lucian Daniel Stanciu Viziteu, din partea USR care susține că în calitatea sa de ministrul al Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, ar fi semnat un protocol de colaborare cu SRI pe care l-a și semnat în persoană.

DEZASTRU pentru Laura Codruța Kovesi: ÎCCJ i-a întors dosarul făcut chiar împotriva fostei subalterne, Mihaiela Moraru Iorga

“Salut decizia anumitor instituții de a desecretiza protocoalele semnat de Serviciul Român de Informații cu structuri și instituții din statul român. Astfel de documente sunt de interes public și este obligatoriu ca cetățenii români să cunoască arhitectura instituțională a statului român. În același timp, solicit Serviciului Român de Informații și Ministerului Dezvoltării Regionale să facă public și protocolul semnat între aceste două instituții, pe care se află chiar semnătura domnului Dragnea”, declară deputatul USR Lucian Daniel Stanciu Vizitei, membru în comisia de control a SRI.

“Articolul 14 din legea de organizare a SRI menționează faptul că serviciul “colaborează cu Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecție și Pază, Ministerul Apărării Naționale,Ministerul de Interne, Ministerul Justiției, Ministerul Public, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Economiei și Finanțelor, Direcția Generală și Vămilor precum și cu celelalte organe ale administrației publice”, amintește Viziteu.

Legea de funcționare a SRI stabilește că aceste colaborări au ca scop “îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin” prin lege.

Eduard Hellvig, directorul SRI, a plecat la Belgrad, unde se află Sebastian Ghiță: A fost primit de preşedintele sârb, Aleksandar Vucic - VIDEO

“Conform acestor prevederi legale, SRI era obligat să colaboreze instituțional în primul rând cu instituțiile menționate expres, printre care se află Ministerul Justiției și Ministerul Public. Nicăieri nu avem însă stipulată expres necesitatea SRI de a semna un protocol secret cu Ministerul Dezvoltării Regionale. De aceea, solicit acestor instituții să facă public acest document, pentru a vedea dacă domnul Dragnea a încălcat sau nu legea în momentul în care a semnat acest protocol. În același timp, solicit instituțiilor media care au arătat un interes major față de subiectul protocoalelor să arate același interes și față de protocolul secret semnat de Liviu Dragnea”, încheie liderul USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.