Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Memorandum semnat între SUA și Republica Moldova: Stadionului Republican trece în proprietate americană

stiri.md
stadion republican

Statele Unite ale Americii și Republica Moldova au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru a iniția procedura de vânzare a proprietății pe care va fi construită o nouă Ambasadă a SUA și un nou parc public. Potrivit unui comunicat de presă al ambasadei SUA, semnarea Memorandumului constituie un pas important al unui proces care va rezulta în crearea unui parc public absolut nou, în restaurarea porților emblematice ale stadionului și în construirea unui campus diplomatic de talie mondială ce demonstrează „puterea și rezistența parteneriatului dintre cele două țări”, conform deschide.md.

„Statele Unite se angajează să continue consolidarea parteneriatul nostru cu Republica Moldova. Acțiunea de astăzi este un pas important spre construirea unei noi ambasade care să sprijine această relație, precum și spre deschiderea unui nou parc public pentru locuitorii din Chișinău”, a declarat Ambasadorul SUA, Kent Logsdon.

Diplomatul a mulțumit Guvernului și poporului Republicii Moldova pentru că au respectat un angajament făcut prima dată în 2015 pentru a permite achiziționarea terenului pentru construcția noii ambasade: „Aștept cu nerăbdare ca Statele Unite să continue să fie un partener puternic – și ca noua ambasadă să fie un vecin bun – pentru anii ce urmează”.

Amintim că acum o săptămână Guvernul a aprobat Memorandumul de înțelegere între Guvernul Republicii Moldova și Statele Unite ale Americii, privind achiziționarea proprietății pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA în R.Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.