Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metodă REVOLUȚIONARĂ folosită în SUA pentru a salva pacienţii critici cu COVID

Ora de Sibiu
terapie intensivă

Un grup de medici de la un spital din New York a descoperit că inducerea hipotermiei terapeutice poate salva pacienţii critici cu Covid. Medicii au aplicat metoda doar pe 4 pacienţi conectaţi la ventilatoare, anunță MEDIAFAX.

Mai mulţi medici de la un spital din New York au descoperit că inducerea hipotermiei terapeutice poate duce la deconectarea de la ventilatoare a pacienţilor aflaţi în stare critică. Au aplicat metoda reducerii temperaturii corpului pe 4 pacienţi conectaţi la ventilatoare. După 48 de ore în care temperatura lor a fost de numi 34,5 grade Celsius, toţi cei patru pacienți au avut un nivel ridicat de oxigen, iar doi au fost scoşi de pe aparate.

Citește și: Gabriela Firea, către Orban: ‘Ceea ce ați făcut azi, se numește abuz de putere’

Practic, această nouă stare îi ajută pe pacienţi să aibă o rată metabolică scăzută, fapt care împiedică organismul să folosească multă energie.

Medicii din România cunosc această tehnică. O folosesc pentru chirurgia cardiovasculară, de exemplu, când scad temperatura corpului pentru a proteja creierul în timpul intervenţiilor pe cord deschis.

Metoda nu este însă lipsită de riscuri.

„Scăderea ratei metabolice înseamnă o scădere a emisiilor de dioxid de carbon şi o scădere a producţiei de acizi. În cazul pacienţilor cu coronavirus care au şi hipertermie, deci o temperatură ridicată, această rată metabolică se accelerează. Este o inducere, aşa numita stare de hibernare pe care anumite animale o au, tocmai pentru reducerea acestei rate metabolice. Există riscuri ale acestei răciri a organismului, în primul rând există riscul de a dezvolta anumite aritmii cardiace, pentru că tot orgnismul este supus la o temperatură scăzută, există riscul de a dezvolta anumite dezechilibre electrolitice. Metoda răcirii pacienţilor cu coronavirus nu va reprezenta niciodată o metodă de tratament, este mai degrabă o metodă salvatoare, care, dacă va fi implementată la scară largă va fi doar pentru pacienţii care sunt în stare gravă, cu prognostic rezervat”, a declarat Radu Ţincu, medic specialist ATI Toxicologie Floreasca.

Citește și: Anunț neașteptat! Ce premier va pune PSD după moţiune

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.