Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcarea 'Marşul femeilor' organizează în capitala Statelor Unite ale Americii o acţiune de 'nesupunere civică' împotriva politicii privind imigraţia

www.theatlantic.com
Marsul Femeilor

Activiste din SUA intenţionează să organizeze joi la Washington o acţiune de "nesupunere civică în masă" înainte de protestele planificate la sfârşitul săptămânii în toată ţara împotriva politicii de imigraţie a administraţiei Trump, relatează Reuters, informează Agerpres.

"Marşul femeilor", o mişcare care a început la preluarea mandatului de către Donald Trump pe 21 ianuarie 2017 şi care apoi s-a răspândit la nivel internaţional, le-a avertizat pe femei că ar putea fi arestate la protestele planificate joi.

"Cerem tuturor femeilor să ni se alăture la o acţiune de nesupunere civică organizată joi la Washington pentru a cere acestei administraţii (Trump) să nu mai incrimineze imigranţii fără acte şi să nu-i mai despartă pe copii de părinţii lor", a scris organizaţia "Marşul Femeilor" pe Twitter.

Organizaţia a precizat într-un alt mesaj pe pe Twitter că a organizat miercuri sesiuni de pregătire la Washington înaintea protestului. "Sute de femei sunt aici, gata să participe. #WomenDisobey", se arată în mesaj.

Vezi și: Chestiunea migraţiei pune în discuție însuşi 'destinul' Uniunii Europene, opinează Angela Merkel

Demonstraţia planificată de "Marşul femeilor" face parte dintr-o serie de acţiuni împotriva lui Trump, a cărui administraţie a început în luna mai o acţiune de urmărire în justiţie a tuturor adulţilor care trec frontiera SUA fără autorizaţie.

În baza politicii de "toleranţă zero" a lui Donald Trump, mai mult de 2.000 de copii care au sosit ilegal în Statele Unite alături de rude au fost separate de acestea şi plasaţi în centre de detenţie sau daţi în grija unor familii adoptive din întreaga ţară.

Politica administraţiei Trump a strârnit critici în Statele Unite şi în străinătate, iar la câteva zile Trump a semnat un ordin executiv care le permite copiilor de imigranţi să rămână împreună cu părinţii lor în timp ce trec prin procedurile legale.

Majoritatea copiilor care au fost separaţi de familiile lor înainte de semnarea ordinului nu au fost încă reuniţi cu părinţii lor. Casa Albă a afirmat că ordinul nu este unul pe termen lung şi a cerut Congresului să adopte reforma privind imigraţia.

Proteste de amploare sunt planificate pentru sâmbătă la Washington şi în alte oraşe din SUA sub lozinca #FamiliesBelongTogether (Familiile trebuie să rămână împreună).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.