Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose bate cu pumnul în masă și avertizează: 'Nu pot accepta așa ceva'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a cerut revocarea consulului României la Lisabona, Alina Dociu, pentru modul deficitar în care a gestionat situaţia turiştilor români blocaţi în aeroportul din capitala Portugaliei.

„Consulul trebuia să ne informeze pe noi în timp util despre ce se întâmplă. Lucrurile n-au stat cum trebuie. N-am primit informații, azi dimineață la 8.30 când am început eu demersurile nu prea știa nimeni pe la Ministerul de Interne despre ce este vorba (...). Am vorbit dimineață cu domnul ministru Meleșcanu. Apoi au început să curgă informațiile. (...) Este o situație inacceptabilă(...). Era datoria statului să-i aducă acasă”, a spus premierul, luni seară, la Antena 3.

Mihai Tudose s-a arătat deranjat şi de faptul că Alina Oana Dociu, consulul României la Lisabona, i-a spus că nu este nicio problemă şi cetăţenii români rămaşi blocaţi 48 de ore în aeroport sunt bine.

ALERTĂ - Simona Halep a spus ADIO US Open și primului loc mondial: Românca, eliminată din primul tur de la Maria Șarapova - VIDEO

„Dacă cineva mie îmi spune - doamna consul mi-a zis că oamenii sunt bine după 48 de ore - atunci am decis că doamna va fi bine să vină acasă (...) Ambasada reprezintă interesele statului român în relaţia cu statul, Consulatul reprezintă interesele cetăţenilor români în relaţia cu statul. Era treabă de Consulat (...) Cetăţenii se pare că au sunat la Consulat, doamna a fost o dată pe acolo, le-a spus că totul e bine, înţeleg că a avut loc şi un dialog din acesta mai puţin academic gen „Dacă murea cineva? Păi stai că nu a murit nimeni!”. Nu pot accepta aşa ceva”, a explicat şeful Executivului.

Prim ministrul a mai precizat că ceea ce ţinea de statul român trebuia să fie asigurat în primul rând de consulat şi că cineva trebuia să se pună în rol de interfaţă dintre români şi statul portughez, respectiv compania TAP şi să informeze Bucureştiul în timp util despre ce se întâmplă.

Totodată, Tudose a transmis un avertisment către consulii români, afirmând că în cazul în care nu-şi fac treaba vor fi rechemaţi în ţară.

„Le oferim sprijinul domnilor consuli pentru a-şi îndeplini misiunea, dar le oferim şi un bilet rapid către casă atunci când n-o fac”, a transmis prim-ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.