Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose nuanțează declarațiile, după conflictul cu maghiarii din România și Ungaria: 'Eu m-am referit la autorități' / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai tudose partid

Mihai Tudose a vrut să facă, înainte de ședința PSD în care i se decide soarta în fruntea Guvernului, precizări despre declarațiile care au aruncat în aer relațiile româno-ungare. Premierul a anunțat că a făcut referire la autoritățile române, nu la maghiarii români.

”Vreau să nuanțez o declarație pe care am făcut-o miercuri și care  fost greșit înțeleasă. Îmi menţin foarte, foarte, foarte clar poziţia ca român, că nu este negociabilă sub nicio formă, nici măcar amiabilă, integritatea teritorială a României. Nu se poate vorbi despre autonomia unei bucăţi din România. Eu m-am referit la autoritățile statului, care trebuie să aplice legea. Mandatele lor flutură lângă steag, dacă nu aplică legea. Despre asta a fost vorba, nu de spânzurat pe nu știu cine.”, a declarat premierul la sediul PSD.

Citește și: Decizia care-i poate crește averea Simonei Halep: Variantele de milioane de euro ale liderului mondial – schimbare RADICALĂ

Miercuri seară, la Realitatea TV, premierul Mihai Tudose a vorbit despre rezoluţia privind autonomia Ţinutului Secuiesc semnată la Cluj-Napoca de cele trei formaţiuni politice maghiare (UDMR, PPMT şi PCM), apreciind că ”nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”.

"Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui", a declarat premierul.

Citește și: Al doilea oraș din România care va avea metrou : Nu este Timișoara

Ulterior, premierul Mihai Tudose a scris pe Facebook, referindu-se la rezoluţia privind autononia Ţinutului Secuiesc, că refuză orice dialog legat de autonomia unei părţi a României şi că discuţiile pe această temă sunt în afara legii. Şeful Executivului şi-a nuanţat declaraţiile făcute cu o seară în urmă pe acest subiect la Realitatea TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.