Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihail Neamțu îl face praf pe preotul 'bătăuș' Calistrat: Cine se tăvălește ca porcul în sucul puturos al insultei, acela nu poate fi călăuză spirituală

Facebook
Mihail Neamțu

Scriitorul și teologul Mihail Neamțu și-a exprimat părerea, într-o postare pe Facebook, cu privire la cazul părintelui Calistrat, care a lovit două surori.

"Fie că-i politician sau preot, „progresist” ori „conservator”, orice bărbat care lovește o femeie este un zbir, nu vreun gentleman; un satrap, iar nu domn respectabil sau cavaler impunător. (Și reciproca-i valabilă, desigur.) Indiferent de sex, cine chiar nu-și poate controla vorbele și gesturile, nu poate conduce alți oameni spre tărâmul harului și al libertății.

Mai mult, atunci când reprezinți o instituție ca Biserica sau Parlamentul, ai obligația să lepezi gândurile animalice și să-ți îngropi pornirile tribale. Într-un caracter nobil, cultura înfrânge natura; rațiunea domină instinctul.

Cine își înfige mâna-n beregata aproapelui, cine dă șuturi la propriu, cine jignește gratuit și se tăvălește ca porcul în sucul puturos al insultei, acela nu poate fi lider politic ori călăuză spirituală.

Da, Hristos a răsturnat mesele vânzătorilor din Templu, atacând un simbol al corupției, nu o persoană anume. Nu te poți înălța umilindu-ți adversarul, fie real, fie imaginar.

Singura armă la dispoziția creștinului este Cuvântul, care însă trebuie folosit chirurgical, precum bisturiul, iar nu barda sau toporul. Fără stăpânire de sine și fără înfrânare, nu vom ieși niciodată din menajeria urletelor dezlănțuite", spune Mihail Neamțu.

Poliția și Arhiepiscopia Iași au deschis anchete după ce în presă au apărut imagini cu preotul care lovește două femei. Pe una din ele a lovit-o atât de tare încât a căzut din picioare, însă fața luminată spune că nu e mare lucru și le acuză pe femei de isterie.

Citește și: VIDEO - Părintele Calistrat lovește puternic o femeie, chiar în curtea bisericii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.