Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de australieni şi neozeelandezi şi-au omagiat militarii care au slujit şi au pierit în conflicte

www.canoe.com
Ploi Australia

Mii de australieni şi neozeelandezi şi-au omagiat sâmbătă militarii care au slujit şi au pierit în conflicte, în cadrul unor ceremonii private desfăşurate în curţi şi balcoane, în contextul în care pandemia de Covid-19 a dus la anularea, pentru prima dată în multe decenii, a festivităţilor şi paradelor tradiţionale organizate de aşa-zisa Zi Anzac, relatează Reuters.

În mod excepţional, autorităţile le-au cerut cetăţenilor să marcheze această zi în privat, în locul mulţimilor care se strângeau de obicei, pentru a nu favoriza răspândirea coronavirusului de tip nou, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Medicul Monica Pop sare în apărarea lui Adrian Streinu-Cercel: ‘Manevră politică!’

La Canberra, premierul australian Scott Morrison a ţinut o alocuţiune în faţa unui mic grup adunat la Monumentul naţional al războiului. "Chiar şi cu străzile goale, nu i-am uitat pe veteranii noştri şi nu-i vom uita niciodată", a spus el.

În plus, în Australia mulţi oameni au aprins lumânări pe plaje, în memoria soldaţilor australieni care au luptat în conflicte în întreaga lume.

Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a marcat momentul cu un moment de reculegere pe peluza casei sale, alături de logodnicul şi de tatăl ei. "Anul acesta, toate ţările se confruntă cu o nouă ameninţare, pe măsură ce impactul coronavirusului în lume se adânceşte. În paralel cu această provocare semnificativă, comemorăm curajul celor care au servit sub arme în numele păcii şi dreptăţii", a scris ea într-o declaraţie transmisă pe e-mail.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă

Festivităţile de anvergură de ziua Anzac, care marchează sângeroasa bătălie de la Gallipoli (Turcia, 25 aprilie 1915 - 9 ianuarie 1916), din primul război mondial, au fost anulate şi în timpul pandemiei de gripă spaniolă din 1919 şi ceremoniile au fost mult mai restrânse şi în al doilea război mondial.

Atât Australia, cât şi noua Zeelandă au reuşit să ţină sub control infecţiile cu coronavirusul de tip nou înainte ca acestea să pună probleme sistemelor de sănătate.

Citește și: Mișcare în plină stare de urgență! Petiție pentru Marcel Vela, pentru a șterge toate amenzile date pentru nedistanțare socială

Australia, care conform Ministerului sănătăţii are un bilanţ de 6687 de contaminări (+20 sâmbătă) şi 80 de decese, a indicat că va mai menţine regulile stricte de distanţare socială. Noua Zeelandă, care a anunţat un bilanţ al pandemiei de 1117 infectări (+3 sâmbătă) şi 18 decese, va relaxa de săptămâna viitoare unele măsuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.