Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardarul Bill Miller numește Bitcoin 'asigurare' împotriva catastrofei financiare

coindesk.com
Bill Miller

Bill Miller, fondatorul miliardar și director de investiții al companiei de investiții Miller Value Partners, a declarat că consideră Bitcoin ( BTC ) o „poliță de asigurare împotriva catastrofei financiare”.

Apărând într-un episod din podcastul „Bogat, înțelept, mai fericit”, pe 24 mai, Miller a susținut criptomoneda ca mijloc pentru cei prinși în conflict de a accesa în continuare produse financiare. El a folosit ca exemplu prăbușirea infrastructurii financiare din Afganistan după retragerea SUA în august 2021, conform cointelegraph.com.

„Când SUA s-au retras din Afganistan, Western Union a încetat să trimită remitențe acolo sau să le ia din Afganistan, dar dacă aveai Bitcoin, erai bine. Bitcoin-ul tău este acolo. Îl poți trimite oricui din lume dacă ai un telefon.”

Miller a spus că exemplele despre modul în care cripto poate funcționa ca asigurare nu „trebuie să fie totul sau nimic” și a remarcat cum a funcționat Bitcoin în primele etape ale pandemiei și reacția Rezervei Federale la aceasta .

„Când Fed a intervenit și a început să arunce masa monetară și să salveze, în esență, ratele ipotecare […] Bitcoin a funcționat bine. Nu a existat nicio rulare pe Bitcoin. Sistemul a funcționat fără Fed și fără nicio interferență. Toată lumea și-a luat Bitcoin, prețul s-a ajustat, iar apoi, când Bitcoinerii și-au dat seama: „Stai, o să avem inflație pe drum”, Bitcoin a trecut prin acoperiș.”

„Este o poliță de asigurare, așa cum o privesc”, a adăugat el.

Miller a mustrat, de asemenea , recenta critică a lui Warren Buffett la adresa Bitcoin , unde investitorul miliardar a remarcat că „nu produce nimic” și „nu ar lua” tot Bitcoin din lume nici măcar pentru 25 de dolari.

„El a spus că Bitcoin este un activ neproductiv și, prin urmare, nu îl poate evalua. Destul de corect. Dacă singurul lucru pe care crezi că îl poți aprecia sunt activele productive, atunci nimeni nu te obligă să-l cumperi, nu-i așa? .”

Ulterior, el a continuat comentariul său, adăugând „obiectivul investiției nu este de a deține active productive, obiectivul este de a face bani”.

Miller este renumit pentru gestionarea unui portofoliu care timp de 15 ani consecutivi între 1991 și 2005 a depășit constant randamentele indicelui S&P 500. El este, de asemenea, cunoscut pentru susținerea lui Bitcoin și a pus jumătate din valoarea sa netă în activ în ianuarie .

Întrebat dacă încă deținea acea funcție, Miller a confirmat că aproximativ „40% până la 50%” din banii săi erau în acțiunile Amazon și deținerile sale de Bitcoin erau „aproximativ la fel ca și Amazon”, adăugând că 80% din valoarea sa netă este împărțită între cele două bunuri.

Miller a discutat, de asemenea, despre tatuajul bazat pe Luna de pe brațul lui Mike Novogratz , fondatorul companiei de gestionare a activelor cripto Galaxy Digital după prăbușirea ecosistemului Terra :

„Cineva mi-a trimis o poză cu Mike Novogratz în care și-a făcut cu luni în urmă un tatuaj Luna pe braț cu un lup urlând la lună, și este mare. Este ca, hopa, poate ar fi trebuit să ai un Bitcoin pe braț, ar fi puțin mai rezistent decât acela.”

Novogratz a spus că tatuajul va fi un „memento constant că investițiile de risc necesită umilință”, deoarece Galaxy Digital a înregistrat o pierdere de 300 de milioane de dolari din investițiile sale în Luna.

„M-am simțit rău pentru el când am văzut o poveste despre el trecând de la 10 miliarde de dolari la 2 miliarde de dolari”, a spus Miller, „sunt ca, da, este cu adevărat tragic”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.