Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronul miliardar al lui AS Monaco a luat o ȚEAPĂ de UN MILIARD de euro: A dat în judecată casa de licitații Sotheby’s

Dimitri Ribolovlev

Miliardarul rus Dimitri Ribolovlev, proprietarul clubului AS Monaco, a dat în judecată casa de licitații Sotheby’s, solicitând compensații de 380 de milioane de dolari, acuzând compania că a colaborat cu dealerul de artă Yves Bouvier pentru a-l determina să cumpere opere de artă la prețuri supraevaluate.

Ribolovlev, care a vândut două fabrici rusești de îngrășăminte în 2010 și 2011, pentru 7,5 miliarde de dolari, îl urmărește pe Bouvier în înreaga lume, de câțiva ani, susținând că dealerul îi datorează peste un miliard de dolari, acuzându-l că l-a făcut să plătească prețuri mai mari pentru 38 de opere de artă pe care le-a cumpărat, timp de un deceniu, scrie mediafax.ro.

Citește și: Unde lucrează Alina-Maria, fostă Binder, soția Principelui Nicolae al României

Două companii de investiții ale miliardarului rus au acționat Sotheby’s în justiție, susținând că este parte în cea mai mare fraudă cu opere de artă din istorie. Ribolovlev spune că Bouvier l-a mințit în legătură cu prețurile operelor de artă și că a luat diferența, iar firma de licitații a făcut frauda posibilă, pentru că a știut sumele reale cu care dealerul a plătit vânzătorii tablourilor. Conform plângerii, casa de licitații a fost implicată în vânzarea a circa o treime din cele 38 de opere cumpărate de miliardar.

Sotheby’s a anunțat că respinge acuzațiile, asupra cărora o instanță din Elveția s-a pronunțat deja, iar avocatul lui Bouvier nu a comentat.

Citește și: Eugen Teodorovici, replică pentru cei ce îl contestă! Dezvăluiri despre ANAF

Printre tranzacțiile în care Sotheby’s a fost implicată se numără cumpărarea, cu 118 milioane de dolari, în 2011, a unui nud de Modigliani, a unui tablou de Gustav Klimt, cu 183,8 milioane dolari în 2012 și vestitul „Salvator Mundi”, de Leonardo da Vinci, cumpărat cu 127,5 milioane dolari în 2013.

Miliardarul spune că firma de licitații știa că Bouvier îl reprezintă, că a plănuit să vândă opere de artă prin intermediul acestuia și că i-a trimis dealerului e-mailuri în care acesta era încurajat să supraevalueze operele și să ceară prețuri umflate.

Citește și: Detalii incredibile scoase la vedere! Cine a suportat cheltuielile pentru nunta Principelui Nicolae cu aleasa inimii sale, Alina-Maria Binder .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.