Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Milioane de euro furate... din GREȘEALĂ?!

Apropierea datei de 24 mai, zi în care Curtea Constituţională a României urmează să se pronunțe asupra excepţiei de neconstituţionalitate invocate de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, în privinţa articolului din Codul Penal care pedepseşte abuzul în serviciu îi determină pe tot mai mulți oameni politici, unii chiar importanți, să ”ne explice” cum zeci, poate chiar sute de milioane de euro, au fost furate din buzunarele românilor... DIN GREȘEALĂ!

Retrocedările ilegale din dosarele ANRP au fost făcute...DIN GREȘEALĂ! Achizițiile ilegale din dosarul Gala Bute, la fel, tot DIN GREȘEALĂ! Și Bunea Stancu, fost președinte de CJ de la Brăila, tot DIN GREȘEALĂ a devalizat bugetul județului! Și mulți alții! Până și în cel mai proaspăt dosar din sistemul de sănătate, statul român, prin diverși funcționari, a cumpărat apă chioară timp de zece ani...tot DIN GREȘEALĂ!

ÎNSĂ abuzul funcționarului, infracțiunea prevăzută în Codul penal, nu e nici pe departe o infracțiune măruntă, o greșeală făcută de un funcționar  neatent, insuficient pregătit sau lipsit de experiență (genericul ”prost”!), ci o faptă gravă, comisă CU INTENȚIE! Cazurile prezentate mai sus, alături de multe altele, sunt doar câteva exemple în care autorii știau foarte bine CE fac și DE CE o fac. Pe de altă parte, eu nu am văzut vreun funcționar ”prost” (în accepțiunea de sus a cuvântului) să fie trimis în judecată de DNA!

Dacă ne raportăm și la prejudiciile din mai toate dosarele de mai sus, acestea spun suficient despre gravitatea faptelor. Să mai vorbim și de implicațiile asupra vieții de zi cu zi a fiecărui român? Vom ajunge la concluzia că pedepsele în aceste cazuri sunt mult prea blânde....

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.