Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Dezvoltării anunţă restaurarea Palatului Universităţii din Bucureşti. Cseke Attila: 'Am asigurat o finanţare de 317 milioane de lei'

Mediafax.ro
universitatea bucuresti

Ministerul Dezvoltării anunţă, joi, că a semnat contractul pentru restaurarea Palatului Universităţii din Bucureşti, ministrul Cseke Attila precizând că este cel mai mare proiect din domeniul cultural şi educaţional pe care îl va implementa Ministerul Dezvoltării.

Ministerul Dezvoltării anunţă, joi, că a fost semnat contractul de execuţie pentru restaurarea Palatului Universităţii din Bucureşti.

"Acesta este cel mai mare proiect din domeniul cultural şi educaţional pe care îl va implementa Ministerul Dezvoltării. Am asigurat o finanţare în valoare de peste 317 milioane de lei pentru acest proiect", a precizat ministrul Cseke Attila.

Universitatea din Bucureşti este una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ şi cercetare din România, iar în locaţia ce se va reabilita complet funcţionează, în prezent, 7 dintre cele mai vechi şi mai prestigioase facultăţi: Chimie, Geografie, Geologie şi Geofizică, Istorie, Limbi şi Literaturi străine, Litere şi Matematică şi Informatică, conform news.ro.

"Prin restaurarea clădirii, vom asigura condiţii optime pentru studenţii şi profesorii acestei instituţii de învăţământ, dar vom valorifica şi patrimoniul construit al Capitalei, prin conservarea acestui monument istoric", a subliniat ministrul dezvoltării.

Clădirea monument istoric, de importanţă naţională, construită în stil neoclasic, între 1857 – 1869, este situată în centrul capitalei, pe B-dul Regina Elisabeta, nr. 4-12.

Instituţia Universităţii din Bucureşti a fost înfiinţată în iulie 1864, iar procesul de modernizare vizează restaurarea şi consolidarea clădirii şi va include lucrări privind întregul ansamblu arhitectural, de la acoperiş până la detaliile decorative ale faţadelor, inclusiv punerea în valoare a vestigiilor arheologice din curtea interioară, prin amenajarea unui spaţiu muzeal, a detaliat ministrul.

Cseke Attila a adăugat că, prin proiect, se au în vedere consolidarea structurală a clădirii, refacerea învelitorii şi înlocuirea elementelor din lemn degradate ale şarpantei (sau chiar înlocuirea acesteia), restaurarea faţadelor (inclusiv tâmplăria exterioară), eliminarea umidităţii şi a infiltraţiilor, amenajarea curţii interioare, realizarea de modificări funcţionale şi restaurarea finisajelor interioare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.