Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Economiei va plăti salariaţii din industria de apărare când aceştia nu au de lucru

angajati

Executivul a aprobat în cadrul şedinţei de joi o Hotărâre de Guvern prin care se asigură sumele necesare în cuantum de 54 de milioane de lei pentru plăţile salariilor personalului din industria de apărare, anunță MEDIAFAX.

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a promovat o Hotărâre de Guvern, care a fost aprobată în cadrul şedinţei Executivului de joi, prin care se asigură sumele necesare în cuantum de 54 de milioane de lei pentru plăţile salariale pentru un număr mediu maxim de personal de 1.081 de salariaţi din cadrul industriei naţionale de apărare.

Citește și: Izbucnire-fulger a lui Rareș Bogdan: Minciună sfruntată. PNL n-a scutit pe nimeni de taxe

„Am promovat Hotărârea de Guvern referitoare la fondurile necesare asigurării nucleului din industria de apărare pentru anul 2020. Obiectivul meu şi al întregului Guvern, este să generăm suficientă activitate pentru companiile din industria de apărare, pentru ca acestea să nu mai depindă într-o măsură atât de mare de nucleu. Vom efectua şi reorganizarea ROMARM, pentru ca acest holding să poată să funcţioneze eficient. Ne vom concentra pe activitatea de marketing şi vânzări în cadrul ROMARM, pentru că România are o tradiţie în industria mondială de apărare”, a declarat Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, joi, la finalul ședinței de Guvern.

Citește și: Lovitură pentru cei care locuiesc la bloc! Veți fi penalizați

Legea privind industria naţională de apărare prevede că salariaţii încadraţi cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată la operatorii economici din industria naţională de apărare, pe perioada în care nu desfăşoară activitatea de bază din lipsă de comenzi sau contracte, efectuează activităţi specifice, beneficiind de drepturile salarialenprevăzute de lege. Hotărârea de Guvern adoptată la iniţiativa Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, permite plata salariilor a aproximativ 1.100 de angajaţi ai operatorilor economici din industria naţională de apărare pentru acele perioade în care nu există comenzi sau contracte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.