Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul rus de Externe: Exercițiile cu arme nucleare sunt menite să răcorească 'capetele fierbinți'

Daily Star
Putin Nuclear

Moscova speră că exercițiile viitoare ale Rusiei privind folosirea armelor nucleare nestrategice vor răcori "capetele fierbinți" în Occident, se precizează într-o declarație a Ministerului de Externe al Rusiei, conform TASS, scrie Rador Radio România.

„Sperăm că acest eveniment va răcori "capetele fierbinți" din capitalele occidentale, va ajuta la înțelegerea posibilelor consecințe catastrofale ale riscurilor strategice pe care le generează și va împiedica atât la ajutarea regimului de la Kiev în acțiunile sale teroriste, cât și la atragerea în confruntarea armată directă cu Rusia" - au subliniat surse din cadrul ministerului.

"În legătură cu viitorul exercițiu militar rusesc de dezvoltare a abilităților de utilizare a armelor nucleare nestrategice, subliniem că acest eveniment ar trebui analizat în contextul declarațiilor beligerante recente ale oficialilor occidentali și al acțiunilor destabilizatoare puternic întreprinse de o serie de ţări NATO, menite să crească presiunea puternică asupra Federației Ruse și să creeze amenințări suplimentare la adresa securității țării noastre în legătură cu conflictul din Ucraina și din jurul acesteia" - au precizat surse din cadrul ministerului.

Explicațiile Kremlinului

Exerciţiile nucleare ruse anunţate luni sunt un răspuns la afirmaţiile "reprezentanţilor occidentali", între care preşedintele francez Emmanuel Macron, privind posibila trimitere de "soldaţi ai NATO" în Ucraina, a explicat Kremlinul, relatează AFP.

Mai devreme în cursul zilei, Ministerul rus al Apărării a anunţat că armata sa va organiza "într-un viitor apropiat" exerciţii nucleare la care vor participa în special trupe staţionate în apropiere de Ucraina, drept răspuns la "ameninţările" liderilor occidentali.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, contactat de AFP în privinţa acestei chestiuni, a spus că este vorba despre afirmaţiile lui Emmanuel Macron, al unor "reprezentanţi britanici" şi al unui "reprezentant al Senatului american, dacă nu mă înşel".

Aceşti lideri "au vorbit despre voinţa şi chiar despre intenţia de a trimite contingente armate în Ucraina, respectiv de plasa soldaţi ai NATO în faţa armatei ruse", a afirmat el.

Dmitri Peskov a estimat că este vorba despre "un nou ciclu de escaladare a tensiunilor", denunţând "retorica foarte periculoasă" a preşedintelui francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.